Inceputul primavarii acestui an sta sub influenta bucatariei frantuzesti, cu ocazia sarbatorii organizate la nivel mondial, Gout de France, despre care v-am vorbit si careia m-am alaturat si eu cu drag. Motivul principal pentru care am raspuns pozitiv acestei initiative a fost faptul ca rezonez atat de bine cu valorile care stau la baza gastronomiei frantuzesti: respectul si daruirea fata de pasiunea bucatariei de inalta clasa, migala in prepararea celor mai deosebite feluri si atentia pentru ingredientele pe care le folosesc: acestea trebuie sa fie proaspete, de sezon, sa stiu care le este provenienta si sa ma ocup personal de alegerea lor. Prin acest tabiet al meu de a avea grija ca fiecare ingredient pe care il folosesc in prepararea si desavarsirea retetelor pe care le servesc clientilor, ma asigur ca ofer doar ceea ce are o foarte buna calitate.
Venirea primaverii este un prilej bun si pentru voi toti, dragii mei, sa va preocupati si mai mult de calitatea produselor si ingredientelor pe care le folositi si sa va asigurati ca mediul de provenienta este unul foarte sanatos si sigur. In aceasta perioada a anului, e bine sa observati natura, care se trezeste la viata si se pregateste, pentru inca un an, sa ne ofere cele mai proaspete si cele mai delicioase roade: legumele de gradina.
O recomandare pe care o fac pentru aceste saptamani in care temperaturile sunt mai instabile, in care Soarele nu e prezent pe cer in fiecare zi si in care si sanatatea ne poate fi afectata de diferite viroze, este aceea de a consuma legume de gradina in diferite combinatii, fie salate fresh si delicioase, fie supe creme sau traditionale sau ca garnituri alaturi de un fel principal, cu mirodenii sau sosuri. Aportul de fibre si vitamine de care avem nevoie il luam direct din acestea, pe langa prospetimea si gustul de care ne bucuram atunci cand le savuram.
Am pregatite pentru voi retete simple pentru salate si gustari proaspete si delicioase, dar va astept si la restaurant cu preparate speciale!
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5