Mai avem cateva zile si, in mod oficial, vine iarna. Asa ca m-am gandit sa va incalzesc sufletul cu un desert special, un trio care se completeaza atat de aromonios si imbina gusturi minunate. Haideti sa-l pregatim impreuna! Va invit sa il savurati alaturi de familie sau prieteni dragi, sa va bucurati impreuna de fiecare moment gastronomic desavarsit.
4 portii
Ingrediente coca pentru rulouri:
- 100g zahar pudra
- 100g faina
- 2 oua
- 75g unt
- 100g crema de vanilie
Ingrediente pentru cosulete:
- 50g unt
- 130g zahar pudra
- 70g alune de padure
- 35ml fresh de portocale
- 30g faina
Ingrediente foaie rulada:
- 110g faina
- 4 oua
- 95g zahar
- 25ml ulei
- 16 felii de portocala
Ingrediente mousse de ciocolata:
- 250g ciocolata neagra
- 125ml smantana lichida
- 125 ml frisca lichida
- 50g alune de padure
- coaja rasa de la o portocala
- 15ml coniac
- 125g zahar tos
- 2 oua si 4 galbenusuri
Ingrediente decor:
- 60g pudra de migdale
- fructe de padure
- 6 alune de padure prajite
- creson
- 20g zahar pudra
- 20g cacao pudra
Coca pentru rulouri: Intr-un castron, se amesteca foarte bine cu o paleta zahar pudra, faina, albusurile si untul moale. Pe o foaie de silicon se formeaza patrate foarte subtiri. Acestea se dau la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru 5-7 minute. Se scot si se ruleaza pe forma cilindrica subtire.
Cosuletele: intr-un bol, se amesteca bine cu o paleta untul moale, zaharul pudra, alunele de padure, fresh-ul de portocale si faina. Apoi, pe o foaie de silicon, se formeaza bilute, nu foarte mari, si se introduc la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp 5-7 minute. Se scot cu ajutorul unei palete si se formeaza manual cosulete.
Foaie rulada: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusul, uleiul si bicarbonatul. Se amesteca un minut si se adauga, treptat, faina. Compozitia rezultara se intinde pe o foaie de silicon sau pergament si se da la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de maximum 10-12 minute. Se scoate si se taie in forme rotunde mici.
Mousse-ul de ciocolata: ciocolata se pune la topit. Smantana lichida se bate cu mixerul, la viteza mica, apoi se pune intr-un bol. Zaharul, ouale intregi si galbenusurile se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga in prima compozitie, impreuna cu alunele de padure coapte si sfaramate in bucati mari, coaja de portocale si coniacul. Se amesteca foarte bine si, treptat, se adauga ciocolata, amestecand continuu. Se da la frigider.
Mod de prezentare:
Pe o farfurie intinsa se asaza doua rulouri umplute cu crema de vanilie. La un capat al ruloului, se presara cacao, iar la celalalt zahar pudra. Langa rulouri, se face un pat din foaia de rulasa si miezul de ciocolata si 3 alune de padure prajite. Se ia un cosulet de migdale si se umple cu fructe de padure. Se asaza langa mousse-ul de ciocolara. Se decoreaza cu pudra de migdale si creson.
Pofta buna!