chefjosephhadad.ro

Tineri frumoși și super talentați la Concursul Internațional de Gastronomie de la Buzău

 

Cu mare bucurie am acceptat invitația de a juriza pentru al doilea an consecutiv, Concursul Internațional de Gastronomie organizat la Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii de la Buzău.

Îmi place să văd că în România sunt tineri atât de pasionați chiar dacă nu au acces la informații și bază materială ca cei din străinătate.

Liceul are o bucatarie foarte bine dotata. Dar, din păcate,programa școlara neactualizată și neadaptată noilor curente culinare nu le dă prea mari șanse de reușită elevilor de aici. Nu se pune accent pe ingredientele din noua bucătărie (nouvelle cuisine), tehnici, prezentarea farfuriei. Reprezentanții liceului încearcă să crească nivelul, dar nu au sprijin.

Am încercat să îi ajut mereu iar tinerilor le-am dat sfaturi simple, dar extrem de importante:

„În bucătărie trebuie să pui suflet, trebuie să gătești ordonat, curat, să fii atent la fiecare detaliu, ca meniul să iasă delicios, pofticios și de admirat. Nu trebuie să trântești ingredientele la întâmplare, mâncarea trebuie să arate și să aibă gust, pentru a fi lăudată“, le-am spus concurenților.

Concursul a fost internațional anul acesta, la competiție participând și elevi din Elveția. De altfel, locurile 1 si 2 au fost castigate de 2 concurente din Eleveția, ambele vor avea ocazia sa faca un stagiu de practica in restaurantul lui meu, pe timpul verii.

Fata care a câștigat primul loc, deși pasionată de gătit era hotărâtă să devină hairstilist. Când am văzut ce iese din mâinile ei, am încurajat-o să ia in serios ideea de a se dedica unei cariere de bucătar.

Le-am vorbit concurenților de la Buzău despre cât de importantă este pasiunea în meseria de chef.

” Să gătiți din suflet, curat, ordonat, cu gust, ca preparatul gătit să fie „mâncat” de la prima privire. “

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5