chefjosephhadad.ro

Supa crema de sparanghel – sursa ideala de vitamine intr-o zi de vara

Despre sparanghel v-am mai povestit, caci il recomand cu drag de fiecare data si ii acord multa atentie. Este una dintre legumele cele mai pline de vitamine si fibre si ideala in orice sezon al anului, dar mai ales primavara si vara. In astfel de zile toride, corpul uman pierde repede vitamine, se deshidrateaza si consuma multa energie, asa ca o portie de sparanghel, oricum ar fi acesta preparat, este binevenita. Reface resursele de vitamine, ne da energie, este un puternic detoxifiant, este sanatos si, foarte important, este delicios si racoritor. Fie ca il consumati in oras, la restaurant sau il pregatiti acasa, este si un aliment preferat de copii.

Daca veti alege varianta pregatirii acasa, atentie cum il pregatitiȘ se curata si se blancheaza in apa cu bicarbonat de sodiu, pentru a-si pastra culoarea, iar dupa doua minute se scoate in apa rece cu gheata, astfel ii ramana culoarea extraordinara si textura ferma. Mie imi place mult sparanghelul, este nemaipoment. Asa ca astazi am pentru voi o recomandare delicoasa si foarte buna pentru a combate vremea de afara: o supa crema de sparanghel. E o supa extraordinara, sanatoasa si cremoasa!

Timp de preparare: 30 min, 1 portie, Dificultate: medie

Ingrediente:

  • sparanghel proaspat (4 tulpini)
  • un praz si o ceapa
  • 1l stock de legume gara pregatit cu o zi inainte (morcov, telina, dafin, sare)
  • smantana lichida
  • unt

Mod de preparare:

Se pune pe foc o oala mare, in care se topesc 60-70g de unt. Se taie 6-7 rondele de praz si ceapa (fideluta), apoi se soteaza in unt. Se amesteca bine. Se ia sparanghelul spalat, se indeparteaza capetele albe (pe care nu este recomandat sa le folositi), iar cele cu muguri se patreaza pentru decorul final.

Tulpinile verzi de sparanghel ajung in oala de pe foc, fara condimente, deoarece e important sa iasa in evidenta gustul sparanghelului. Se amesteca continuu.

Intr-o craticioara cu apa fierbinte si sare se pun cateva catepe de sparanghel, se lasa 2 minute, apoi se scot intr-in bol cu apa si gheata – acestea vor capata o culoare verde extraordinara si vor ramane ferme.

In oala de pe foc se adauga supa, stock-ul de legume facut cu o zi inainte, sare si piper dupa gust si se lasa 10 minute. Apoi se ia oala de pe foc si se pune compozitia in blender, iar mai apoi se trece prin sita fina, pentru a capata o consistenta catifelata. E munca, dar cu rabdare o sa iasa ceva deosebit. Se adauga smantana lichida, iar crema rezultata se toarna intr-o oala, pe foc, la fiert. Intre timp, se taie capetele sparanghelului tinut in gheata in fasii subtiri, pe lung, pentru decor.

Prezentare pe farfurie:

Se toarna supa crema in farfurie si, in mijloc, se aseaza cele cateva fasii de sparanghel verde smarald.

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5