Dragii mei, am multe sugestii pentru voi, care mai de care mai bune, exotice si speciale, dar totodata simple si usor de preparat, care ii vor da gata pe invitatii vostri atunci cand vor gusta. Haideti sa pregatim impreuna o supa crema de linte portocalie.
Ingrediente de baza:
- 4 pahare (600g) linte portocalie
- 1 1/2 stoc de legume
- 1 ceapa mov
- cumin dupa gust
- curcuma dupa gust
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper alb
- pudra de coriandru
Ingrediente decor:
- cumin
- 2 crengute de cimbru
- ulei de masline
Lintea se curata si se lasa in apa rece 2 ore. Se strecoara. Ceapa se taie in cuburi mari. Se pune in ulei intr-o oala si se soteaza ceapa si uleiul impreuna, pana devin transparente. Se adauga lintea si se amesteca bine. Se adauga stoc de legume, sare, piper, cumin, curcuma si un varf de cutin de pudra de coriandru. Se lasa la fiert pana cand lintea devine foarte moale (aproximativ o ora).
Supa obtinuta se ia de pe foc si se pune in blender (cam 80% din cantitate). Se amesteca foarte bine pana se obtine o crema fina. Restul de 20% din supa se strecoara printr-o sita, ca sa se scurga apa. Se amesteca bine in sita pana se obtine o pasta.
Mod de prezentare:
Crema de linte se pune intr-o farfurie adanca. Se fac3-4 gnocchi din crema de linte ramasa si se asaza pe jumatatea farfuriei. Se decoreaza cu putin cumin, 2 crengute de cimbru si cateva picaturi de ulei de masline. Pofta buna!
Cu drag,
Al vostru Joseph!
*reteta face parte din prima mea carte de bucate, “In bucataria lui Joseph”