chefjosephhadad.ro

Shakshouka a la Joseph

Trecem printr-o perioadă de cumpănă, însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de griji și panică. Este indicat să ascultăm toate recomandările șă ne protejăm și să ne informăm din surse oficiale.

Pentru că mulți aleg în această perioadă să se izoleze acasă, hai să vedem și partea bună. E rost de stat mai mult cu familia și de gătit bunătăți pentru ei. Am pregătit săptămâna asta o rețetă tare dragă mie – Shakshouka – pe care o gătea mama foarte des acasă, în Maroc. E foarte simplu de preparat, e foarte gustoasă și necesită ingrediente foarte accesibile.

Ingrediente

  • 5 rosii normale sau 1 si 1/2 inima de bou
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu sau verde
  • 5-6 fire patrunjel
  • coriandru
  • 4 oua
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Mod de preparare
Puneți tigaia la încins cu ulei. Tocați ardeiul iute, îl sotați jumătate de minut, adăugați și usturoiul și sotați până devine auriu. Scoateți pielea roșiilor, tocați-le în bucăți mari și le adăugați în tigaie. Amestecați foarte bine și lăsați pe foc aproape 8 minute. Tocați patrunjelul și coriandrul și adăugați în shakshouka. Amestecați foarte bine, adăugați cele 4 ouă sparte direct în tigaie, închideți cu capac și lăsați pe foc 5 minute, până când oul este mediu făcut, nici prea moale, nici prea tare.
Se servește cu pâine caldă sau pâine toast la foc. A doua variantă e mai autentică!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5