chefjosephhadad.ro

Scoici St. Jaques cu chorizo si linte verde

Dragi prieteni, v-ati gandit pana acum la o astfel de combinatie inedita: scoici St. Jaques alaturi de chorizo si linte verde? Diferite bucatarii ale lumii folosesc ingredientele separat, le alatura altora asemenatoare sau creeaza preparate speciale, in functie de influentele existente. Eu astazi va invit sa ne indreptam atentia catre sudul Spaniei si partea de nord a Marocului si sa ne lasam fermecati de gustul deosebit al acestui preparat, o reteta usoara si rapida.

Scoicile Saint Jaques, vedeta acestei retete, innobilieaza si cea mai simpla reteta, datorita texturii fine si gustului marin, specific. Muschiul (carnea alba) se foloseste in multe bucatarii, inclusiv in cea japoneza. Numele acestor scoici vine de la Sfantul Iacob si legenda spune ca a salvat un cavaler de la inec, iar acesta, iesind la suprafata, era acoperit de scoici. Scoica este si simbolul pelerinilor care viiztau altarul Sf. Iacob din Spania (Santiago de Compostella). Pelerinii purtau cu ei o cochilie si primeau de pomana atat cat putea incapea in ea.

30 min, 1 portie, dificultate: usor

Ingrediente:

  • 5 scoici St. Jaques
  • chorizo cu piper
  • linte verde
  • anghinare la conserva
  • ierburi aromatice (busuioc, cimbru, coriandru)
  • lamaie si portocala
  • ceapa
  • usturoi

Mod de preparare:

Se pregateste intai lintea. Se fierbe cam 30 de minte, cat sa se simta asa, bob cu bob. Intre timp, ceapa se taie cubulete si se celeste in ulei pana devine aurie. Se adauga lintea si se soteaza cu usturoi, sare, coaja de lamaie. Intr-o alta craticioara, se pune crema de anghinare (din conserva, data plin blender), se adauga sare, ulei de masline si se amesteca. Se ia anghinarea de pe foc si se lasa alaturi.

Se pregatesc apoi scoicile St. Jaques. Se pun in tigaia fierbinte, cu un pic de sare, doar putin pe fiecare parte, apoi se scot pe un servetel. Se iau feliile de chorizo si se taie folosind o forma rotunda.

Mod de prezentare:

Se pregateste farfuria. Intai se pune lintea – e baza, pamantul – ca o movilita sinuoasa. Apoi se pun scoicile si, peste ele, chorizo. Se toarna cam doua linguri de sos de anghinare, se pun frunzulita de salata si sos de lamaie (coaja de la 6 lamai, cu sare de mare si ulei de floarea soarelui, tinute 30 de zile la macerat). Bineinteles, ierburile aromarice urmeaza, daca vorbim de bucataria mediteraneana, vorbim de tarile aromelor. Se mai pun si cateva picaturi de lamaie si coaja de portocala taiata julien si putin ulei de masline. Ia uitati, acum arata ca o gradina, spune o poveste! Pofta buna!

 

*reteta a fost pregatita pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5