chefjosephhadad.ro

Sashimi duet de somon și obrina cu sos de mango asiatic

Joseph Hadad
Recipe by
15 min
Timp: 15 min | Preparare: cold dish | Porții: 1 porție

Shashimi este o modalitate de consumare a peștelui crud, care mie îmi place foarte mult. Dar mare atenție la prospețimea ingredientelor pentru că nu este de glumit cu peștele crud care nu a fost păstrat în condiții optime.

Ingredinte sos de mango

180 gr piure de mango

½ baton lemongrass

4 frunze de busuioc

80 ml stoc de pește (min. 6 linguri)

1 lingură coriandru fresh tocat

1 lingură sirop de arțar

1 linguriță ulei de susan

½ ceapă roșie tăiată julien

sare

piper

3 felii de ghimbir proaspăt

Mod de preparare sos

Se toarnă uleiul de susan într-o tigaie și se celeste ceapă până devine transparentă. Se adaugă ghimbirul cu coajă și se amestecă bine, până se înmoaie. Se adaugă mirinul și se amestecă iar. Urmează coriandrul, împreună cu lemongrass și busuiocul. Se amestecă foarte bine, timp de 3-4 minute. Se toarnă piureul de mango și stoc de peste, iar la final sare și piper după gust. Se lasă totul la fiert, la foc mic, aproape 40 de minute.

Se strecoară foarte bine și se lasă la răcit. Apoi se bagă la frigider.

Ingrediente sashimi duet

50-60 gr somon

50-60 gr obrima

1 foaie alge de mare (de sushi)

1 ciupercă shiitake uscată

Mod de preparare

Se pune ciupercă în apă. să se înmoaie, timp de 30 de minute. Se scoate și se tamponează, să se absoarbă bine apa. Se înlătură coadă și se taie pe jumătate. Se taie un baton de somon cu latură de 1 cm și lung de 10 cm. La fel se face și cu obrima. Se asezonează cu puțină sare. Se filetează ciuperca în 2 și apoi se taie iar în 2, să iasă 4 felii subțiri. Se așează feliile de ciupercă de-a lungul batonului de somon. Apoi și baton de obrima peste batonul de somon, astfel încât feliile de ciupercă să fie între, că un sandwich. Se rulează în alge de mare, se închide bine și se lasă deoparte.

Ingrediente pat de chia (chinoa)

2 linguri de chia

3 gr ceapă verde

¼ linguriță ulei de susan

1 linguriță ulei de măsline

sare

piper

½ linguriță zeamă lime

Mod de preparare

Se pune chia la fiert 10-13 minute, până se deschide. Se strecoară foarte bine și se pune într-un bol. Se taie ceapă rotund și se adaugă în bol, alături de uei de susan, măsline și lime. Se asezonează cu sare și piper negru zdrobit.

Tempura pentru sashimi

2 linguri praf de tempura

70-80 ml apă

300 ml ulei normal

Se amestecă bine praful de tempura în apă, până se înmoaie. Se încălzește uleiul în tigaie, să fie fierbinte. Se trece duetul prin tempura apoi se pune în tigaie. Se prăjește aproape 7 secunde. Se scoate și se tamponează.

Ingrediente decor

Salată cress

Afilă

2-3 boabe de edamame

2 fire de pepperoncino

busuioc

2-3 frunze de coriandru

Mod de prezentare

Se taie duetul în 4 medalioane de câte 1 cm. Se formează un pat de chia cât mai frumos, pe mijlocul farfuriei. Se pun medalioanele peste chia și se toarnă sos de mango pe ambele jumătăți de farfurie. Se pune decorul la final.

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5