Campania 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille se apropie de final. A fost o experienta frumoasa si o provocare pentru mine, in special. Cea mai mare mandrie e legata de reusita sorbetului de mustar. Intr-un post viitor va povestesc si voua si, poate cine stie, poate il si degustam impreuna.
Mai poti trimite poza cu participarea la concurs pana luni, 16 noiembrie, ora 17:00. Pentru cei care au uitat, iata pe scurt ce au de facut.
PROVOCARE: Gatiti si voi una dintre retetele din cadrul campaniei si trimiteti dovada foto pe adresa luana@koon.ro, cu subiectul “Particip la concursul 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille”.
PREMIU: O sesiune de gatit privata alaturi de mine. Pe care o vom povesti apoi pe blog + o colectie completa din toate sortimentele de mustar Maille.
Selectia o voi face chiar eu, asa ca fiti foarte seriosi in reproducerea retetei.
Gasiti celelalte 6 retete aici:
http://chefjosephhadad.ro/recipes/cotlete-de-miel-in-crusta-de-ierburi-aromatice-si-crema-de-mustar-maille/
http://chefjosephhadad.ro/recipes/ceviche-de-sea-bass-cu-avocado-si-sos-de-mustar-maille/
http://chefjosephhadad.ro/7-idei-de-bucatarit-cu-mustar-maille-satay-de-muschi-de-vita-cu-sos-de-mustar/
http://chefjosephhadad.ro/recipes/somon-cu-spanac-si-sos-de-mustar-maille/
http://chefjosephhadad.ro/recipes/piept-de-pui-cu-mustar-maille-si-crusta-de-crutoane/
http://chefjosephhadad.ro/recipes/idei-de-bucatarit-cu-mustar-salata-spring-cu-andive-si-mustar-dijon/
Ingrediente
1 gulie
20 gr baby spanac
3 felii conopida
10 gr nuci
1 fir rozmarin
1 fir de cimbru
100 gr branza de capra
1 lingurita Mustar Maille au Miele (cu miere)
1 lingurita Mustar Maille Boabe (Clasic)
Ulei de masline
1 felie de bagheta neagrea crocanta
1 pumn de goji
1 ciuperca champignon
Mod de preparare
Se pregateste sosul. Intr-un bol, se amesteca mustarul cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie 3 felii subtiri de conopida si se pun in gheata, timp de 15 minute, sa fie crispy.
Se decojeste gulia, se spala si se taie pe jumate, apoi felii subtiri. Se asezoneaza cu lamaie, sare si piper alb.
Se taie telina in felii subtiri, iar spanacul se spala si se scurge bine. La final, se taie bagheta neagra si se face toast, sa fie crocanta.
Pe o farfurie intinsa, se face un pat de mustar. Se aseaza gulia peste, apoi telina americana, se adauga nuci zdrobite, spanacul crud, goji (sau capsuni sau fructe de padure)si apoi feliile de conopida.
Feliile de paine se pun deasupra, urmate de bucati de branza de capra. Ideal rupte cu mana.
La sfarsit, in castronul mustarului adaugati 1 lingura otet balsamic si ulei masline, amestecati bine si presarati peste salata cu o lingurita.
Tips: E bine ca painea sa fie prajita si servita calda.
Poate fi consumat ca fel principal la pranz, e consistent.
Merge asezonat cu un un vin alb demisec spre dulce.
Pofta buna!
Al vostru,
Joseph H.