chefjosephhadad.ro

Salata de calamari a la plancha cu sos de mustar Maille si portocale

Nu stiu cum sunteti voi in bucatarie, insa eu sunt mereu tentat sa experimentez. Si mereu sunt uimit ce gustoase pot fi anumite asocieri si mixuri de ingrediente. Secretul retetei pe care am pregatit-o astazi sta mai ales in sos, aparent inedit, dar extrem de gustos. Conteaza mult si calitatea ingredientelor, astfel ca fiti mereu atenti la ceea ce alegeti. Reteta de astazi este creata special pentru prietenii de la Maille, intrucat vreau sa le arat ce minunatii culinare se pot face cu mustarul lor, de o calitate exceptionala.

Incercati acasa cu incredere reteta de mai jos, va asigur ca rezultatul va fi cuceritor.

Ingrediente

4-5 buc. baby calamari

1 buc. andive

1/2 portocala

1/2 lingurita ghimbir tocat

1 & 1/2 lingurita mustar cu hrean Maille

2-3 frunze salata cress

2 rosii cherry

2 felii anchois

1 & 1/2 lingura crema branza de capra

2 linguri ulei de masline

1 praf de piper negru zdrobit

3-4 frunze de busuioc

1 & 1/2 ceapa verde

1 lingurita suc lamaie

4-5 fire de rozmarin proaspat

1 floare conopida

1/2 ridichii

Mod de preparare

Se adauga branza de capra intr un bol, impreuna cu mustar, ghimbir tocat, sosul de lamai si ulei de masline. Se toaca ceapa felii subtiri, se toaca anchoix si se amesteca totul impreuna. Se adauga piper negru zdrobit si se amesteca bine pana devine omogen.

Se ia andiva, se inlatura frunzele si se taie pe jumatate in lung, se adauga intr un bol cu salata cress sau verde, ulei de masline, piper negru zdrobit si sare. Se amesteca cu mana, aerisit.

Se ia o farfurie adanca, se pune crema pe mijloc, ca un pat. Se aseaza salata asezonata peste crema, apoi calamarii. Se adauga feliile de portocale, rosiile tăiate  pe jumatate, asezate dezordonat. Conopida se taie carpaccio, sa fie crocanta. Se decoreaza cu busuioc, ridichii, conopida si rozmarin. La final se adauga putin ulei de masline si se savureaza.

Calamarii se prepara ultimii, ca sa fie calzi. Se soteaza pana prind culoarea aramie, la plancha sau in tigaie.

Tips: se poate servi cu grapefruit sau cu pomello, in loc de portocala. Depinde cat de acrisor preferati gustul.

Pofta buna!

Al vostru,

Joseph

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5