Ingrediente
- 500 g file de halibut
- 300 g de cartofi
- 2 fire de cimbru
- 4 linguri vin alb demisec
- 1 lingură plină de ceapă eschalot tocată
- 5 linguri de ulei de măsline
- 50 g de parmezan
- 40 ml smântână lichidă 32% grăsime
- piper alb
- sare
- 100 ml supă bază de peste
- 50 g de unt
- 1 trufă
- salată cress
- inimioare de salată verde
- busuioc cress
- 3-4 picături ulei de trufe
- ½ mango
Mod de preparare
File de pește. Se curăță totul, se împarte în 4 porții și fiecare bucată se crestează. Se adaugă sare și se lasă aproape 20 de minute deoparte.
Risotto de cartofi. Cartofii se decojesc și se tăie cuburi mici. Se lasă în apă foarte rece. Se strecoară. Se topește unt într-o oală și se adaugă ceapă eschalot. Se amestecă bine 1-2 minute, cât să se încălzească ceapă puțin. Se adaugă supa de pește, smânâtana, parmezanul și vinul alb. Se amestecă foarte bine la foc mic. Se iau cartofii și se pun la fiert în altă oală, cât să fie 50% fierți. Se scoate și se bagă în sos. Se amestecă ușor, ca să nu se fărâmițeze. Sosul trebuie să devină puțin tare, iar cartofii al dente. Se gustă de sare și piper înainte de a lua de pe foc.
Într-o tigaie se pune la încălzit uleiul de măsline. Se sotează peștele, mai întâi pe partea cu pielea, câte 1 minut pe fiecare parte. Apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 4 minute.
Așezarea pe farfurie
Se ia o farfurie semi-adâncă. Se pune risotto-ul de cartofi. Se așază peștele peste cartofi și se decorează cu inimioare de salată verde, salată cress și busuioc cress. Se adaugă și câteva felii subțiri de trufe și mango.