Zilele de vara cer preparate usoare, aromate si gustoase, care sa fie usor digerabile si care sa adune impreuna intreaga familie. Preparatele mediteraneene si, in special, cele grecesti au iz de vacanta, relaxare si buna dispozitie. Asa ca astazi m-am gandit sa va propun un preparat grecesc care imbina intr-un mod extrem de placut ingrediente cat mai aromate si creeaza un gust autentic.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- branza feta 4% grasime
- o vanata cu coaja, rosii cherry, masline verzi fara samburi, busuioc cu frunze mari, ridichi
- chives (arpagic chinezesc)
- ridiche
- ceapa verde, oregani, sare, piper negru, ulei
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in jumatate, se asezoneaza cu sare, piper si un pic de ulei, apoi se prajeste pe gratar.
Se taie in jumatate rosiile cherry si maslinele verzi, se pregatesc cateva cubulete de feta, se taie rondelele subtiri de ridiche. Se spala si se lasa intregi cateva fire de chives si 2-3 fire de ceapa verde.
Se pune pe gratar un sfert de vanata cu coaja. taiata pe lungime si data cu un pic de ulei de masline.
Prezentarea pe farfurie:
Se foloseste un suport de lemn, fiind un preparat grecesc simplu, nesofisticat. Se aseaza pe un platou unul-doua fire de ceapa si pieptul de pui, peste care pun cubulete de branza, jumatati de rosii si masline, rondele ridiche, frunze de busuioc, oregano. Alaturi, se aseaza vanata. Se incruciseaza artistic cateva fire de chives peste intregul preparat, se pune putina sare, piper negru zdorbit si se adauga un strop de ulei de masline.
*reteta a fost pregatita pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde