Dragii mei, pentru zilele insorite de vara, preparatele trebuie sa fie cat mai usoare, racoritoare si aromate, incat sa ne bucure simturile, sa ne redea vitalitatea de care avem nevoie zi de zi, dar si sa aduca un aport de nutrienti si vitamine. Luni de vara, cu temperaturi ridicate sunt cele in care avem nevoie de fructe si salate proaspete, care sa le dea energie, carnea trebuie sa fie usoara si cat mai slaba, iar lichidele sunt nelipsite, pentru a evita situatii neplacute de deshidratare. Am pentru voi astazi o reteta care insumeaza toate cele spuse mai sus: e exotica si va va bucura papilele, are ingrediente proaspete si peste delicios.
Astazi va propun un fel deosebit: un peste cu salata de ananas si cocos, simplu de facut, aromat si plin de savoare, foarte sanatos si usor, ideal pentru aceasta perioada a anului. Ba mai mult, aromele care se impletesc va dor duce cu gandul la vacanta. Sa-i dam drumul!
Timp de preparare: 40 de min, 2 portii, Dificultate: usor.
Ingrediente:
- 3-400g fillé de peste (biban de mare)
- 1/4 de ananas proaspat
- 15g de ghimbir
- o nuva de cocos proaspata
- condimente (coriandru, frunze mici de menta, 1/2 chili rosu)
- sare, piper alb si piper negru zdrobit, zeama de lamaie, ulei de masline
Preparare:
Se pregateste fileul. Se scot oasele pestelui si se taie medalioane de 2cm, se sareaza si se lasa deoparte.
Se prepara salata de ananas: se taie ananasul in cubulete foarte mici, se toaca coriandru, ghimbirul (care se poate si rade), se adauga frunzulitele de menta, lamaie, sare, piper si putin lapte de cocos din nuca. Se amesteca bine, se lasa 10 minute, iar apoi se strecoara zeama si se potriveste gustul
Intr-o tigaie de teflon se pune o foaie de pergament, ulei si apoi fileurile de peste, cu pielea in jos. Se adauga sare si piper alb. Cand se fac aurii, se intorc. Daca pestele e mai subtire, e suficient, dar daca bucatile de peste sunt groase, trebuie bagat si la cuptor.
Prezentarea pe farfurie:
Se alege o farfurie intinsa, tip platou. Cu o lingura, se ia salata de ananas si se formeaza cateva gramajoare. Deasupra fiecareia, se aseaza cate un filé de peste si cate o semiluna subtire din pulpa de cocos. Pentru decor, se folosesc frunze de coriandru si rondele de chili.