chefjosephhadad.ro

Paste cu inimioare de curcan

Se spune ca pastele, in toate formele lor, ar fi printre cele mai indragite ingrediente din lume. Sunt mii de retete de paste, care mai de care mai gustoase, fie ele mai simple sau sofisticate. Stiu clar ca si romanii iubesc pastele, vad asta in restaurantele mele unde, desi nu se afla printre preparatele cele mai promovate, sunt foarte cerute si apreciate.

Pentru acasa, mi se par o optiune excelenta cand avem nevoie sa pregatim ceva rapid, satios si bun. Am pregatit de data asta o reteta mai deosebita de paste. Cum ma stiti, imi place sa aduc mereu ceva nou, sa am o alta abordare la retetele clasice. Iata deci reteta mea de paste cu inimioare de curcan.

 

Ingrediente

2-3 flori de conopida
2-3 flori de broccoli
1/2 dinti usturoi
100 gr spaghetti/tagliatelle sau papardelle (per persoane)
2 inimioare de curcan
3 frunze de salvie
1 lingurita parmezan ras
3 linguri de ulei de masline
1 Ceapa eshalot
sare
pipier negru zdrobit
1 varf de cardamon
5 nuci pecan
Mod de preparare 
Puneti conopida la fiert, apoi o puneti repede in apa rece. Strecurati si lasati deoparte.
Taiati ceapa  julienne, conopida pe jumatate. Taiati si inimioarele de curcan pe jumatate si curatati bine, spaland cu apa rece. Taiati fiecare jumatate in 4 bucatele. Puneti putina sare pe inimioare si lasati deoparte.
Puneti in apa clocotita putina sare si un varf de ulei de masline, adaugati pastele la fiert, timp 2 minute daca sunt paste proaspete, respectiv 7 minute daca sunt paste uscate.
In rastimp, puneti 3 liguri de ulei intr-o tigaie pe foc. Dupa ce s-a incins tigaia, sotati ceapa, tocati usturoiul si adaugati-l in tigaie, impreuna cu salvia. Adaugati inimioarele de curcan si mai sotati aproximativ 1 minut. Adaugati apoi broccoli, conopida si nucile pecan.
Cand pastele sunt gata, le strecurati si le adaugati in tigaie.
Puneti totul impreuna in tigaie si mai sotati 1 minut. Adaugati sarea, piperul si cardamonul. Puteti adauga si o lingura din apa in care au fiert pastele.
Luati o farfurie adanca, puneti nucile tocate in bucati mari, adaugati pastele si parmezanul ras. Cine nu gaseste salvie, poate folosi oregan proaspat si cimbru.
Este un preparat perfect pentru pranz, care sigur le va placea si copiilor.
Al vostru,
Joseph

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5