chefjosephhadad.ro

Duet de creveti cu baby calamari si tzatziki

Preparatele usoare, de vara, savuroase si pline de arome sunt cele mai apreciate in zilele toride, combinand ingrediente simple, proaspete si creand o adevarata simfonie gastronomica. Ma indrept din nou catre zona si influentele mediteraneene si catre atmosfera de familie pe care o emana aceasta zona. Caci zona mediteraneana, fie ca vorbim de Grecia, Italia, Spania, Franta sau insulele fiecare cu propriile caracteristici, au in comun aceleasi trasaturi: oameni care se bucura de viata, canta si danseaza, muncesc dar si iubesc, pun mare pret pe familie si pe momentele petrecute impreuna. Aceste momente sunt dese, zgomotoase si cu mancare delicioasa.

Am astazi pentru voi inca o sugestie de preparat usor, cu fructe de mare si sos tzatziki, ideal pentru un pranz de sfarsit de saptamana, in care sa alaturati ingrediente proaspete si sa pregatiti familiei ceva deosebit: un duet de creveti cu baby calamari si tzatziki.

Ingrediente:

  • 4-5 baby calamari
  • 4 creveti
  • tzatzaiki
  • valeriana
  • vinete
  • rosii uscate
  • usturoi
  • coaja de lamaie rasa
  • o sfecla rosie mica
  • ierburi (coriandru, patrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, menta)

Mod de preparare:

Sosul tzatziki se poate prepara in casa sau se poate cumpara. Vinetele se pregatesc coapte, neaparat pe plita sau direct pe aragaz, nu in cuptor, caci isi pierd savoare, apoi se lasa pe site, sanu fie amare si se pune pune lamaie , sa nu se innegreasca. Se toaca apoi vinetele mai mare decat clasica salata, se adauga usturoi, patrunjel, coriandru, zeama de lamaie, sare si piper.

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se soteaza calamarul, se intoarce si apoi se scoate intr-un bol. Se soteaza si crevetii, iar apoi se scot si acestia. Peste calamari se pun si crevetii, ulei de masline, sare, coriandru si coaja de lamaie. rasa.

Urmeaza aranjarea farfuriei: se pune intai tzatziki, facand cateva movilite ca niste galuste (quenelle – se fac cu doua linguri inmuiate in apa, trecandu-se tzatziki-ul dintr-o lingura in alta). La fel se procedeaza si cu vinetele. Se aranjeaza calamarii peste tzatziki, crevetii alaturi si se adauga cateva felioare de sfecla rosie fiarta. Se face o mica salata doar din cateva frunze de valeriana, busuios, cimbru, rozmarin, ulei de masline, piper negru zdrobit si zeama de lamaie. Se pun cateva linguri de salata langa tzatziki. Apoi, pe farfurie, se adauga cateva rosii uscate, menta, rozmarin, ulei de masline. Mamma mia, ce arome!

Pofta buna!

*reteta a fost pregatita pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5