chefjosephhadad.ro

Desert spectaculos intr-o zi de toamna mofturoasa: Ravioli de ananas

Provocarea zilei de astazi e o reteta dulce, ce sfideaza vremea rece si mohorata de afara. Va invit sa pregatim impreuna ravioli de ananas.

Ingrediente de ananas:

  • 16 felii de ananas proaspat
  • 200g zahar tos
  • 1 bucata vanilie tahitiana
  • 4 bucati anason

Ingrediente crema de vanilie pentru umplutura:

  • 500ml lapte
  • 125g zahar
  • 3 oua
  • 50g faina/amidon
  • 1 baton

Ingrediente zabaione:

  • 4 oua
  • 200g zahar pudra
  • 200ml sampanie
  • 30ml amaretto

Ingrediente decor:

  • fructe de padure
  • bezele
  • creson

Mod de preparare:

Ananasul: se taie in felii subtiri (stil carpaccio). Se pune pe foc o oala cu 150ml de apa, apoi se adauga zaharul, vanilia tahitiana si anasonul. Se lasa la fiert timp de 15 minute. Dupa ce siropul s-a fiert, se adauga feliile de ananas, iar oala se ia de pe foc. Se lasa la racit.

Crema de vanilie pentru umplutura: se pun pe foc zaharul, 250ml lapte si batonul de vanilie. Intre timp, peste laptele ramas, se adauga amidonul sau faina si galbenusurile. Se amesteca foarte bine, la rece, si se adauga este compozitia de pe foc. Se amesteca pana cand aceasta capata consistenta. Se ia de pe foc. Se lasa la racit. Se introduce in pos.

Zabaione: intr-un castron, se amesteca energic 4 galbenusuri, 200g zahar, 30ml amaretto. Compozitia obtinuta se pune la foc mic, amestecand continuu cu telul si turnand, putin cate putin, sampania. Se amesteca pana se umfla si devine o crema pufoasa.

Feliile de ananas se scot intr-o tava, se umplu cu crema de vanilie si 3 boabe de afine. Se inchid, stil ravioli.

Mod de prezentare:

Preparatul se monteaza pe o farfurie adanca. Se pune spuma de zabaione. Apoi se adauga 3 bucati de ravioli de ananas peste zabaione. Se decoreaza cu fructe de padure, creson si bezea, rumenita cu arzatorul. Delicios!

 

*reteta se regaseste in prima mea carte, “In bucataria lui Joseph”

 

 

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5