chefjosephhadad.ro

Cotlete de miel in crusta de ierburi aromatice si crema de mustar Maille

Joseph Hadad
Recipe by
20 min
Timp: 10 min | Preparare: 5 min | Porții: 1 pers

Pentru mine, ierburile aromatice, condimentele reprezinta unele dintre cele mai frumoase daruri de la Dumnezeu. Fara ele, gastronomia n-ar fi astazi unde e, mancarea nu ar mai fi atat de iubita si cautata.

Si pentru ca romanii iubesc mult carnea, am pregatit astazi o reteta savuroasa si aromata, pe baza de cotlet de miel. E foarte simplu de pregatit si sigur va fi savurata de la cel mai mic pana la cel mai mare din familie.

Nu uitati si de concursul Maille.

PROVOCARE: Gatiti si voi una dintre retetele din cadrul campaniei si trimiteti dovada foto pe adresa luana@koon.ro, cu subiectul “Particip la concursul 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille”.

PREMIU: O sesiune de gatit privata alaturi de mine. Pe care o vom povesti apoi pe blog + o colectie completa din toate sortimentele de mustar Maille.

Selectia o voi face chiar eu, asa ca fiti foarte seriosi in reproducerea retetei.

photo 1 (1)  photo 1 (2)

Ingrediente

2 cotlete de miel
60 gr pesmet japonez
1 frunza rozmarin
1 fir de cimbru
1/2 rosie
1/2 ardei capia
Mustar Maille boabe
Mustar Maille Classic
1 lingura ulei de masline
Sare
Piper
Patrunjel tocat
Sparanghel verde

 

Mod de preparare

Se incalzeste o tigaie, se asezoneaza cotletele cu sare si piper si se soteaza jumatate de minut pe fiecare parte.
Apoi, se pune intr-un bol jumatate de lingurita din fiecare tip de mustar, se amesteca bine si se ung cotletele cu o pensula.
Se toaca fin rozmarinul, cimbru si patrunjelul si se amesteca cu pesmet, sare si piper.
Se trece cotletul cu partea cu mustar prin pesmet. Se apasa bine. Se baga apoi la cuptorul preincalzit la 170 grade, timp de 5 minute. Sa prinda culoarea auriu, mediu. Sparanghelul de decojeste si se blanseaza putin in apa fierbinte, apoi se baga direct in apa rece si se soteaza jumatate de minut cu o lingurita de ulei de masline, inainte de a fi servit.
Se taie o jumatate rosie si ardei si se pune pe gratar sau in tigaie. Se ard putin, sa fie al dente. Se asezoneaza cu sare si piper.
Intr-o farfurie intinsa sau pe un tocator de lemn, se face un pat cu cele 2 feluri de mustar. Legumele si sparanghelul se aseaza pe pat. Apoi cotletele, ierburile si putin ulei masline.

Este un preparat excelent, bun pentru pranz sau cina. Nu e greu, dar e foarte aromat si gustos.

 

Pofta buna!

Al vostru,

Joseph H.

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5