chefjosephhadad.ro

Cotlet de manzat cu cartofi, andive si ciuperci

Dragi prieteni, Sarbatorile de Iarna se apropie cu pasi repezi si deja intram in atmosfera preparatelor speciale, a gusturilor inconfundabile, a aromelor atat de specifice si a cadourilor culinare si nu numai. In perioada urmatoare, va voi prezenta diferite retete special create pentru a celebra periada urmatoare, pentru a va surprinde si a va bucura oaspetii, pentru a implica familia intreaga in preagatirea lor si a va oferi o provocare gastronomica. Haideti sa facem impreuna astazi un cotlet de manzat cu cartofi, andive si ciuperci!

Timp de pregatire: 2,5 ore, 6 portii, dificultate medie

Ingrediente:

  • un cotlet frumos de manzat
  • legume: 1,5 kg de cartofi in coaja, 3-4 andive, ciuperci champignon brune, morcov, telina
  • Castane la borcan
  • Ierburi aromatice (rozmarin, cimbru)
  • Vin alb

Mod de preparare:

Se pregateste cotlet de manzat cu ierburi aromatice, usturoi, morcovi si telina taiate in bucati mari si se da la cuptor 2 ore, in 170 de grade Celsius. Se pregatesc cartofii cu coaja – se taie in doua, pe lungime, si se pun la cuptor si intr-o tava, doar cu sare, piper negru zdrobit si un pic de ulei, 15 minute.

Se fac niste andive soté, sunt minunate ca garnitura. Se tin cateva minute in apa fierbinte cu sare, iar apoi se scot in apa rece, ca sa capete o textura al dente. Se scoate carnea de la cuptor si se streciara sosul prin sita (se lasa deoparte morcovul si telina). Se iau doua tigai. se pune ulei de masline, se soteaza andivele oparite si ciupercile intregi cu sare si piper negru zdrobit. Ciupercile trebuie sa fie “al dente”. Se adauga un strop de vin alb. Se pune sosul un pic pe foc, se pun castanele din borcan inauntru si se dau intr-un clocot.

Mod de prezentare:

Pe un platou mare se asaza cotletul de manzat, cartofii, andivele sotate, ciupercile si castanele din sos. Ideea este sa fie asezate cat mai natural, astfel incat sa se vada toate. Se toarna putin sos pe deasupra si se decoreaza cu rozmarin si cimbru. Este un platou care o sa va impresioneze oaspetii!

Pofta buna!

 

*reteta a fost pregatita pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde

 

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5