O reteta ideala pentru sfarsit de saptamana, pentru o ocazie speciala, o aniversare, o masa in familie sau pur si simplu dorinta de a va rasfata persoana iubita sau membri familiei. Una dintre preferatele mele: un carpaccio de vita umplut cu parmezan, prezentat intr-un mod inedit, suprinzator si, evident, foarte gustos. Sa trecem la treaba!
Ingrediente:
- 400g muschi de vita
- 100g parmezan ras
- piper negru macinat, dupa gust
- 12 frunze de busuioc
- 3 crengute cimbru
- 100ml ulei de masline
- sare dupa gust
Ingrediente:
- 20 crengute creson
- 20 fasii de parmezan
- sos de busuioc
Mod de preparare:
Muschiul de vita: se pregateste cu o zi inainte. Se aleg frunzele de cimbru. Se amesteca bine cu 30ml ulei de masline, dare si piper negru macinat. Muschiul de vita se pune in marinada si se maseaza bine. Se lasa cel putin 6 ore in marinada. Cand se vrea gatit, muschiul se scoate, se pune in folie de aluminiu, se ruleaza si se lasa la congelator 2 ore.
Umplutura de parmezan: busuiocul se pune in blender cu 30 ml ulei de masline, mixand pana devine fin. Jumatate din cantitate se amesteca bine cu parmezan ras. Restul se va folosi la decor. Muschiul de vita se scoate de la congelator si se taie felii foarte subtiri (ideal ar fi cu un feliator). La fiecare biluta de carpaccio se distribuie cate 3 felii. Acestea se asaza pe folie de plastic, cu umplutura in mijloc si se strang inspre interior, astfel incat sa se formeze bile perfect rotunde. Toate bilele formate se dau la frigider, in folie de plastic, si se lasa o ora.
Mod de prezentare:
Pe farfurie se asaza cate 5 bile de persoana. Feliile subtiri de parmezan se asaza peste bilutele de vita. La final, se decoreaza cu creson si cateva picaturi de sos de busuioc.
Pofta buna!
*reteta face parte din prima mea carte, “In bucataria lui Joseph”