chefjosephhadad.ro

Calatorie culinara catre Spania: Dorada cu legume

Dragii mei, sfarsitul de saptamana este o ocazia ideala pentru relaxare, pentru activitati facute in familie, pentru a va simti bine alaturi de cei dragi si a-i surprinde chiar cu ceva bun, nou si exotic. Astazi m-am gandit sa va recomand o reteta pe cat de simpla, pe atat de apreciata: o dorada cu legume, gatita in stil traditional spaniol. Si cu aceasta ocazie, sunteti invitatii mei intr-o calatorie culinara care sa imbuna gustul crocant si moale, deopotriva, al doradei si savoarea dulceaga a ardeilor si rosiilor, stropite cu putina lamaie si completate atat de armonios de capere. 

 

Timp de preparare: 60 min, 2 portii, Dificultate: usor

Ingrediente:

  • doua fileuri de dorada
  • rosii
  • ardei capia
  • lamai
  • capere
  • sare, piper, usturoi, boia dulce, patrunjel

Preparare: 

Dorada se fileteaza. Intr-o tigaie mai incapatoare se pune un pic de ulei, rosii taiate rondele, capere si ardei capia taiate pe lung si usturoiul intreg.

Fileurile de peste, care au fost tinute intr-o marinada din sare, piper, boia dulce se asaza in tigaie, impreuna cu marinada. Se adauga doua rondele de lamai cu tot cu coaja si putina apa, apoi se pune un capac peste tigaie. Se da focultare primele 4-5 minute, apoi foarte mic, pentru inca 40 de min.

Prezentarea pe farfurie:

Se foloseste o farfurie mai adanca pentru a prezenta acest preparat, fiindca are sos. Fiind colorat, recomand o farfurie alba, pentru a-l pune in evidenta. Se aranjeaza in farfurie simplu, avand grija ca desupra sa stea legumele.

 

*aceasta reteta a fost realizata pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5