Dragii mei, pregatirea unui preparat care sa impresioneze atat vizual, cat si gustativ nu trebuie sa fie una neaparat anevoioasa sau care sa necesite un proces foarte indulungat si complex, exista multe retete care sa ne bucure ochii si simturile gustului, sa ii lase fara cuvinte pe musafiri si pe care sa le pregatiti intr-un timp scurt. Astfel de preparate, foarte de efect, va vor face sa va simtiti foarte mandri de voi si ii vor face pe invitatii vostri sa se simpla speciali, rasfatati si se vor bucura de un aperitiv extraordinar, plin de savoare, crocant si de neuitat. Haideti sa pregatim impreuna o reteta de bruscheta cu legume crocante si ou bio cu icre de Manciuria.
4 portii
Ingrediente:
- 120 g castraveti
- 12 bucati inimioare de salata verde
- 4 rosii cherry
- 120 g morcov
- 120 g morcov mov
- 2 bucati anghinare proaspata
- 2 bucati ceapa verde
- 2 buchete conopida
- 8 masline Thassos
- piper negru macinat
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- 4 oua bio
- 1/2 paine bagheta
- 1 lamaie
- 4 lingurite sare de mare
Decor:
- ridichi
- busuioc
- creson
- 10 g icre de Manciuria
- frunze de morcov
- flori comestibile
Mod de preparare:
Castravetii, morcovii, conopida, anghinarea si ridichile se taie fasii stil carpaccio, pe lungime. Se lasa in apa cu gheata cat sa capete o textura crocanta. Se taie ceapa pe lat si se adauga in apa cu gheata, alaturi de inimioarele de salata.
Se pune la fiert apa cu putina sare. Rosiile se cresteaza la un capat si se blanseaza 15 secunde. Se scot, se decojesc si se pun in sare de mare pentru 5 minute. Apoi se spala si se lasa deoparte.
Se ia o folie de celofan de circa 20 cm. Cu o pensula se unge cu ulei de masline pe mijloc. Se adauga un strop de sare, se sparge oul in mijlocul foliei, peste uleiul de masline. Se ia fiecare colt al foliei si se impreuneaza intr-un nod facut cat mai aproape de ou. Se pune la fiert 1/2 l de apa si se adauga oul in celofan. Se lasa la fiert aproape 4 minute.
Mod de prezentare:
Se scot legumele din apa cu gheata pe un prosop de hartie. Toate legumele si salata se pun intr-un castron. Se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie. Se ia o bagheta de paine, se taie pe diagonala (aproape 15 cm). Se adauga putin piper negru zdrobit. Mai intai, se asaza inimioarele de salata verde. Apoi, dupa imaginatia fiecaruia, se aranjeaza toate legumele peste salata impreuna cu cateva masline Thassos fara samburi. Se decoreaza cu frunze de busuioc, creson si flori comestibile. Se ia oul, se indeparteaza celofanul si se asaza langa bagheta. Deasupra, pe mijloc, se adauga 1/2 lingurita icre de Manciuria.
Delicios! Pofta Buna!
Al vostru,
Joseph
*Reteta face parte din prima mea carte, “In Bucataria lui Joseph”