Acea răzătoare cu patru fețe, pe care o are toată lumea în bucătărie, este mult mai folositoare decât sunteți obișnuiți. Probabil că cel mai adesea o folosiți pentru brânză rasă, dar multifuncționalitatea ei merge departe.
Hai să începem cu modul ei de utilizare. Forma logică este de a pune răzătoare în picioare pe tocător sau în bol, însă dacă aveți o cantitate mare de ras, este posibil să ajungeți să vă doară mâna. O mișcare mai lejeră decât sus-jos este stânga-dreapta, așa că așezarea răzătorii culcat, cu fața pe care vreți să o folosiți în sus, ușurează munca. În plus, produsul ras se strânge în interiorul ei, fiind mai ușor de transportat până la tigaie, de exemplu.
Deși pe ele scrie că sunt pretabile pentru mașina de spălat vase, sfatul meu este să vă rupeți un minut și să le spălați de mână pentru că presiunea apei din mașină determină tocirea „colților” mai repede, deci o durată de viață mai scurtă a răzătorii.
Și nu vă sfiiți să folosiți toate cele patru părți, nu doar cele două cu găuri. Partea cu câteva spații rectangulare subțiri funcționează ca o mandolină, așa că o puteți folosi pentru fâșii subțiri de castravete sau dovlecel, ori pentru felii subțiri de ceapă sau roșie. Partea cu găurele cu gheruțe este foarte bună pentru citrice, nucșoară sau hrean, de exemplu.
Dar răzătoarea poate fi folosită și pentru diverse alte alimente în afară de legume și brânză. Untul rece este unul din acestea. Prin raderea pe partea cu găuri mari, îl micșorați și astfel se poate topi mai ușor. De asemenea, este bun pentru prăjiturile care cer unt rece: bucățile mici ajută la încorporarea untului mai repede în aluat sau cremă. Tot pentru a scurta timpul, folosiți o răzătoare pentru a da roșiile pe ea, obținând o pulpă fină, care se transformă mult mai repede în sos decât dacă le-ați fi tocat cu cuțitul. Dacă nu aveți o presă de usturoi, folosirea răzătorii cu dinți mici este mult mai facilă decât tocarea și presarea usturoiului cu cuțitul.
De asemenea, puteți folosi răzătoarea pe post de separator de frunze pentru ierburile aromatice. În loc să piguliți frunză cu frunză, treceți tulpinile prin găurile mari ale răzătoarei și frunzele vor cădea automat.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5