În aceste luni este momentul ideal pentru a mânca mai mult fenicul, având în vedere că este în plin sezon. Gustul lui aparte se potrivește foarte bine atât felurilor de mâncare reci, cât și în preparate calde. Așa că vreau să vă arăt cum puteți pregăti o salată simplă, dar și fenicul gătit.
La noi în Maroc îl pregătim foarte simplu. Bulbul de fenicul se taie joulien și se asezonează cu sare, zeamă de lămâie, pătrunjel și ulei de măsline. Se servește ca atare sau ca garnitură.
Bulbul de fenicul se pregătește pentru fierbere. Se scoate cotorul din partea de jos, ca la varză, iar apoi se fierbe în apă cu sare până se înmoaie cam 60-70%. Se scoate în apă rece, care să oprească procesul de gătire și se desprind foile de fenicul, la fel ca la ceapă, obținând astfel niște bărcuțe pe care le vom umple.
Pentru umplutură aveți nevoie de pulpe dezosate de pui, ce se toacă. La 500 g carne se pun 4 felii de pâine albă înmuiată, un morcov ras, jumătate de rădăcină de țelină rasă și jumătate de ceapă mare rasă, stoarsă bine. Se adaugă 3 linguri de pătrunjel tocat, 1 lingură de curcumă, sare și piper. Se amestecă totul cu un gălbenuș de ou. Se umplu bărcuțele de fenicul cu amestecul de carne.
Separat se taie o ceapă joulien și se sotează cu ulei de măsline. Se adaugă câteva felii de lămâie fără coajă și frunze de țelină. Se lasă două minute și se adaugă apă sau, și mai bine, supă de bază de legume sau de pui. Se adaugă două foi de dafin și piper boabe.
Bărcuțele de fenicul umplute se dau prin făină și apoi prin ou bătut și se prăjesc în puțin ulei. Odată prăjite, se pun în sosul de lămâie și se lasă la foc mic aproximativ o oră, până scade sosul.
Aceeași rețetă se poate face și cu pește în loc de pui. Orice pește alb fără oase.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5