chefjosephhadad.ro

Blog

Pește haraimi ca la mine acasă

No Comments

Vă povesteam în cartea mea biografică despre rețetele cu care am crescut, despre gusturile copilăriei care îmbină bucătăria marocană a familiei mamei mele, cu bucătăria tunisiană a familiei tatălui meu. Iar haraimi este o rețetă care se găsește în ambele, cu mici diferențe. În Maroc se face doar cu boia, usturoi și ulei, iar în Tunisia se pune și harissa.

Dar se găsește și la Mace, noul meu restaurant, și acum o puteți face și voi acasă. Iată cum.

Aveți nevoie de un pește alb precum dorada, biban de mare sau, preferatul meu, gruper (4-5 fileuri sau rondele). Vă mai trebuie 3 ardei capia, 2 roșii și lămâie confiate (2 felii). Roșiile feliate se pun pe fundul cratiței. Deasupra se așază ardeii tăiați și ei fâșii mari și feliile de lămâie confiată. Presărăm cu câte o lingură de pătrunjel și coriandru proaspăt tocate și 4-5 căței de usturoi tăiați pe jumătate.

Uleiul de floarea soarelui (4-5 linguri) se amestecă cu boia dulce (1 lingură) și cu puțină sare și se formează astfel o marinadă prin care se dă peștele tăiat fileuri sau medalioane. În varianta tunisiană, adăugăm și harissa în această marinadă sau este presărată deasupra legumelor direct în cratiță. Peste legume se așază peștele astfel pregătit. Dacă aveți un pește întreg, puteți să îl tăiați și să îl folosiți pe tot pentru că din cap și coadă se extrage gustul bun, așa cum se face și la supa de bază de pește. Se toarnă apă, se acoperă și se dă la cuptor aproximativ o oră.

Dacă înlocuiți ardeiul capia cu ardei capia copt, puteți înjumătăți timpul de gătire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5