Roșiile dau în pârg, sunt minunate proaspete, în salate, dar trebuie să le și conservăm pentru zilele mohorâte ale iernii. Printre modalitățile de păstrare o reprezintă și pasta de roșii despre care vorbim azi. Sau, mai bine zis, despre cum o putem folosi în diverse preparate pe care să le potențeze.
Ca adaos în tocane și ciorbe, știți deja, deci o să trecem la nivelul următor.
Ce-ar fi să o folosiți ca ingredient de marinade? Pasta de tomate este unul din alimentele cu gust umami și se potrivește bine în marinadele pentru pui sau vită. Datorită acidității din roșii, pasta frăgezește fibra cărnii, așa este de folosit pentru părțile mai dure, precum pulpa de vită sau pieptul de pui.
Pasta de roșii poate fi amestecată cu maioneză sau iaurt pentru a obțin un sos pentru sandvișuri sau burgeri. Puteți adăuga și alte condimente în acest sos, pentru ca apoi să îl întindeți pe pâinea din sandviș.
Într-un humus o lingură de pastă de tomate nu aduce doar o notă cromatică diferită, ci și un gust mai complex, acrișor și dulceag în același timp.
Orezul și pasta de tomate fac pereche bună în mai multe tipuri de rețete. Pilaful sârbesc, cu legume, este una din ele. Și orezul mexican, care acompaniază multe preparate de peste ocean, este o sursă de inspirație. Sunt și rețete de orez indian care folosesc cu succes combinația cu pastă de roșii, însă și orezul jollof din Africa intră pe lista noastră. Dar să nu uităm de risotto în care puteți adăuga o lingură de paste de tomate la gătire, pentru un gust mai complex.
Untul aromatizat poate părea ceva dificil de făcut pentru că de obicei îl găsiți în restaurante și nu prea multă lume îl prepară acasă, dar nu este nicio filosofie. Iar o rețetă simplă și gustoasă cu care să începeți această călătorie culinară este amestecarea untului moale cu pastă de tomate, ierburi aromatice și usturoi (preferabil copt în prealabil), pentru ca apoi să îl dați la rece ca să se întărească și să se infuzeze aromele.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5