chefjosephhadad.ro

Blog

Morcovi în 3 forme

No Comments

Morcovii sunt niște legume atât de versatile, pot fi consumați în atât de multe feluri, fie în formă proaspătă, fie gătită. Dau savoare mâncărurilor cu dulceața lor și sunt foarte sănătoși.

Voi începe seria de rețete cu morcovi cu un preparat pe care îl puteți găsi și la Caju la restaurant, ca să vă faceți o idee despre gustul lui.

Morcovi la cuptoru

Morcovii se aleg medii ca dimensiune, astfel încât să se pătrundă mai bine, și fără zone verzi, care sunt mai amare. Se curăță și se pun puțin la fiert în apă cu ierburi aromatice, până ce abia încep să se înmoaie la suprafață un pic. Se transferă apoi într-o tavă de cuptor și se stropesc cu ulei de măsline și se presară ierburi aromatice pe deasupra. Se dau la cuptor la 160 grade vreme de 50 minute, astfel încât să fie bine caramelizați.

Gătiți așa, sunt o garnitură foarte bună pentru tot felul de fripturi, chiar și pește.

Salată marocană de morcov

Această salată este o rețetă din copilăria mea, pe care o puteți găsi și în cartea Joseph Hadad Omul. Este simplă și gustoasă. Morcovii fierți al dente se taie rondele și se amestecă cu boia dulce și iute, coriandru proaspăt, semințe de chimen și praf de chimion, usturoi zdrobit și ulei de măsline, sare și piper.

Suc de morcov cu ghimbir

Este un suc pe care eu îl beau adesea pentru că este revigorant și plin de vitamine. Nu fac suc doar din morcov, ci îi dau un pic de aciditate cu sucul de măr. Pun 30% suc de măr și 70% suc de morcov, amestecat cu o bucățică de ghimbir.

Iar un truc specific din zona mea este să pui în paharul cu suc una-două curmale și să le lași acolocâteva minute. Fructele se vor hidrata cu sucul, iar după ce bei sucul, mănânci curmalele moi. Este un mod ideal de a începe ziua așa, pe stomacul gol. Este o explozie de energie în corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5