chefjosephhadad.ro

Blog

Meniu nou la Caju

No Comments

Odată cu noul an, am decis să schimb un pic meniul de la Caju, să introduc preparate noi, la care am lucrat vreme de câteva luni. În plus, după ce am închis primul meu restaurant, Joseph, mulți dintre cei care obișnuiau să vină acolo și-au dorit să păstreze gustul fine dining și m-au rugat să introduc în meniul de la Caju și preparatele îndrăgite de la vechiul restaurant.

Așa că anul acesta vă așteaptă, deocamdată la terasă, și, sperăm cât mai curând și în interior, cu noi gusturi care să vă delecteze la mesele în oraș.

Să începem cu salata de caracatiță, servită cu avocado, rodie și tarte speciale, făcute din foi de lasagna la cuptor. Alături am mai pus salată verde și carpacio din felii de conopidă și ridichi, cât și un sos alioli cu suc de portocale.

Avem și salată de carpacio de vită cu multe legume, sparanghel, nuci pecan coapte, felii de portocale cu un dressing de ulei de măsline și busuioc proaspăt.

Din meniul de la Joseph am readus pe masă fileul royal, un mușchi de vită cu foie gras și sos se trufe, schimbând însă garnitura. De data aceasta va fi vorba de cartofi presați la cuptor, crocanți și aromatizați cu mirodenii.

La Joseph aveam un lobster risotto foarte apreciat, însă versiunea nouă, pe care o avem acum la Caju este una asiatică, pe bază de lapte de cocos și cu curry thailandez.

Rămânând tot la capitolul pește, am creat un biban de mare pe plită servit cu reducție de supă de pește și conopidă la cuptor, stropit totul cu ulei de busuioc.

Pentru miel m-am gândit să pregătesc cotletele pe un pat de ratatouille clasic, împreună cu usturoi confiat.

Din bucătăria italienească m-am inspirat pentru scalopul de curcan cu multă salvie și legume rădăcinoase, pe bază de sos de vin alb. Este prima oară când în meniul de la Caju intră carnea de curcan și asta pentru că multă lume mi-a cerut-o.

Tot din Italia vin și și tortellini cu spanac și ricotta, pe care le-am scufundat într-un sos de trufe proaspete, presărate apoi cu nuci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5