chefjosephhadad.ro

Blog

Medalion de biban de mare in stil mediteranean

4 Comments

_DSC0600

Ingrediente:

• Biban de mare 375 gr
• Inima de anghinare murata in ulei 120 gr
• Sparanghel verde 50 gr
• Rosii Cherry 20 gr
• Ulei de masline 80 ml
• Sare fina 2.5 gr
• Piper alb macinat 0.5 gr
• Rosii 35gr
• Lamai 30 gr
• Patrunjel 5 gr
• Busuioc 12.5 gr
• Migdale decojite prajite 10 gr
• Masline Kalamata 20 gr
• Usturoi 2 gr
• Patrunjel 5 gr

med001

Mod de preparare:

Bibanul de mare filetat se soteaza (pe partea cu pielea), in ulei de masline, se adauga sare si piper alb macinat dupa care se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180 gr C, in tava cu pergament, si se lasa timp de 2 min.
Sparanghelul se curata si se blancheaza in apa cu bicarbonat de sodium pentru a-si pastra culoarea, dupa aprox. 1/5 min se scoate in apa rece cu gheata pentru a face soc termic.
Se ia o rosie cherry, se cresteaza, se blanchaza si se curata de pielita.
Inima de anghinare si sparanghelul verde se soteaza in ulei de masline cu sare si piper alb macinat.
Jumatate din cantitatea de anghinare se blendeaza pana se obtine un mousse fin si omogen.
Se pregateste sosul mediteranean din: ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper alb macinat, cubulete de rosii, usturoi pisat, busuioc, patrunjel tocat marunt, masline Kalamata si migdale decojite prajite.
Busuiocul pentru décor se blendeaza in ulei de masline pana se obtine o compozitie omogena.

med01

Modalitate de prezentare:

Se aseaza in centrul farfuriei moussul de anghinare, peste el se aseaza medalionul de biban de mare, preparatul se decoreaza cu sparanghel verde sote si inima de anghinare murata sote, rosii cherry si busuioc fresh.

Pentru a da un touch frantuzesc farfuriei se traseaza o linie cu pasta de busuioc blendata in ulei de masline.

med02

med04

4 comments on “Medalion de biban de mare in stil mediteranean

  1. Sunteti un adevarat artist. Va urmaresc de foarte mult timp si sunt surprinsa sa vad atata perfectiune in tot ce faceti. Impecabil.

  2. MAIESTRE ,VA URMARESC CU MULT DRAG, E O PLACERE SA VA URMARESC ,AVETI UN STIL APARTE DE A PREZENTA.\BRAVO\

Leave a Reply to cristian Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5