Crăciunul reprezintă, cel puţin la români, una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Şi cum orice eveniment notabil trebuie marcat cu o masă cât mai îmbietoare, cei trei maeştri bucătari ai emisiunii Top Chef – Nicolai Tand, Tudor Constantinescu şi Joseph Hadad – prezintă cititorilor ziarului Libertatea trei reţete speciale de Crăciun. Ei ne recomandă ca masa să fie cât mai frumos ornată, iar florile, crenguţele de brad şi alte decoraţiuni, să se regăsească în aranjamentul special.
Medalion de somon Ingrediente: 150 g file de somon, 25 g prosciutto, 80 g mazăre, 30 g vinete, 20 g ceapă, 20 g salată verde, 2,5 g coriandru fresh, 2 g busuioc fresh, 5 g usturoi, 60 ml ulei de măsline, 3 g sare fină, 2 g piper negru zdrobit.
Mod de preparare: Fileul de somon se sărează şi se piperează, se taie în trei bucăţi, după care se pune la prăjit (pe partea cu piele) în tigaia cu ulei de măsline încins, până ce pielea devine crocantă. După ce medalioanele de somon sunt gata, acestea sunt învelite în felii de prosciutto, fiind introduse în cuptorul încins în prealabil la o temperatură de 160°C, timp de trei minute. Mazărea se pune la fiert 3-4 minute, în apă cu puţină sare, pentru gust. Se taie ceapa în cuburi mici şi se sotează în tigaie, până ce capătă culoarea auriu-deschis. Peste ceapă se adaugă mazărea fiartă în prealabil, usturoiul tocat mărunt şi salata verde tăiată fâşii, se sotează toate ingredientele, adăugând, după gust, sare, piper negru zdrobit şi coriandru. Vinetele tăiate rondele de 1 mm se prăjesc separat în ulei de măsline în tigaia încinsă în prealabil la 150°C, până ce acestea devin crocante.
Citeste tot articolul pe http://www.libertatea.ro
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5