chefjosephhadad.ro

Blog

Întoarcerea la legume

No Comments

După sărbătorile cu multă mâncare, parcă toată lumea își dorește o dietă mai lejeră, bazată pe legume, iar cele congelate sunt o opțiune și gustoasă și la îndemână. Așa că astăzi ne ocupăm de ele și cum să le gătim mai bine.

Un prim pont ar fi să evitați pungile cu legume congelate care sunt lipite între ele, formând un bulgăre de gheață în pungă. Acesta este un semn că la un moment dat punga fost cel puțin parțial decongelată și apoi recongelată. Din punct de vedere al siguranței alimentare, nu este o problemă, însă textura lor va avea de suferit, așa că alegeți o pungă în care legumele să fie separate.

Pentru a nu avea o textură moale, apoasă, aveți grijă să nu lăsați legumele să se dezghețe, ci puneți-le la gătit direct din congelator, indiferent că le faceți la cuptor, la abur sau sotate. Și folosiți-le în preparate cu timp de gătire scurt, nu în tocane care stau mult pe foc. Țineți cont că majoritatea legumelor congelate sunt blanșate înainte de înghețare, pentru a-și păstra forma în congelator, așa că timpul lor de gătire este mai scurt decât la legumele proaspete.

Există o excepție la decongelarea legumelor: puteți să le lăsați afară doar dacă le veți consuma fără să le gătiți. Porumbul sau mazărea sunt exemple de legume care se pot consuma direct din pungă. Și spanacul (care oricum a fost blanșat) poate fi decongelat și pus direct în sosuri reci (cum ar fi unul de brânză).

Dacă folosiți mai multe legume din pungi diferite, aveți grijă la timpii de gătire. Pentru mixurile deja făcute, nu vă faceți griji, pentru că legumele sunt tăiate în dimensiuni egale, astfel încât să se gătească în același timp. Însă dacă folosiți broccoli dintr-o pungă, morcovi din alta și spanac din alta, va trebui să ajustați timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5