Este sănătoasă și la modă, internetul este plin de soothie-uri în care o puteți include, însă varza kale are o gamă mult mai variată de rețete în care o puteți utiliza. Câteva idei vă dau și eu acum.
Frunzele de kale sunt cărnoase și cu personalitate. Și pot fi un ingredient excelent pentru supe, fie că sunt de carne, fie de legume. Aveți grijă să adăugați frunzele la sfârșit pentru a nu își pierde complet din proprietăți, atât cele nutritive, cât și estetice și de textură.
Același lucru se poate spune și despre tocane, în care kale, cu al său gust pământos, se potrivește perfect. Însă pentru a nu se înmuia prea tare, frunzele trebuie adăugate la final, la momentul servirii. Iar dacă plănuiți să păstrați din tocană și pentru a doua zi, atunci nu le adăugați în toată cratița, ci doar în farfurii, păstrând din frunzele tăiate grosier și pentru ziua următoare.
Și dacă tot am vorbit de tocane, să știți că puteți adăuga frunzele proaspete și la finalul pregătirii unei shakshuka de mic dejun, de exemplu.
Că varza kale este un ingredient foarte bun pentru salate, știți deja. Ceea ce poate că nu știți este că gustul ei ușor amar face casă bună cu ingrediente dulci, care să îl contrabalanseze. De exemplu, puteți carameliza niște nuci pecan pe care să le combinați cu frunzele crocante, felii de pere, brânză de capră și ceapă roșie marinată, pe care să le „legați” cu un dessing făcut din ulei de măsline, oțet de vin roșu și sirop de arțar. O altă versiune de salată dulce-amară este cu frunzele de kale tocate (cu nervura principală scoasă) și masate într-un bol cu sare și zeamă de lămâie, care să accentueze aromele. Pe lângă acestea puteți adăuga și niște frunze mai delicate, precum cele de lăptucă, de exemplu. Mere proaspete tocate și merișoare uscate sunt și ele adăugate. Puteți adăuga și ceva muguri de pin sau alte tipuri de nuci pentru textură, dar și alte ingrediente care vă fac cu ochiul și credeți că s-ar potrivi. Iar pentru dressing amestecați ulei de măsline cu puțin oțet, suc de portocale, sirop de arțar sau miere și sare.
Chips-urle de kale sunt o invenție gustoasă și sănătoasă. Frunzele spălate și uscate se taie în bucăți mai mici și se amestecă cu ulei de măsline, fulgi de drojdie inactivă, sare și un mix de condimente după gust (de exemplu, mix pentru cartofi la cuptor). După ce ați amestecat bine, întindeți frunzele pe o tavă cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzi pentru 7-8 minute. La final, dacă nu sunteți vegani, puteți adăuga și parmezan ras.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5