Va spun cu bucurie ca in acest an ma alatur celebrarii mondiale a inaltei gastronomii frantuzesti intr-o zi deosebita: 21 martie. Pe aceasta data special aleasa, zi de primavara, peste 1500 de restaurant de prestigiu de pe cinci continente prezinta in mod simultan felurite preparate apartinand gastronomiei frantuzesti si sarbatorind intr-un mod mai aparte importanta acesteia, prin inovatiile ei si prin valorile care o caracterizeaza deopotriva: a respecta, a savura si a da mai departe si celorlalti principiile inaltei calitati a mancarii si respectul pentru mediul inconjurator.
Gout de France se afla la a doua editie, acest eveniment fiind organizat pentru prima oara in 2015, la initiativa lui Alain Ducasse si a Ministerului Francez al Afacerilor Externe si al Dezvoltarii Internationale si si-a gasit inspiratia in evenimentul “Diners d`epicure” lansat in 1912 de catre August Escoffer. Sarbatoarea Gout de France este adresata tuturor iubitorilor de gastronomie si gurmanzilor, celor care vor sa cunoasca indeaproape preparatele frantuzesti de inalta clasa si cuprinde, la nivel mondial diferite tipuri de localuri, de la restaurant haute cuisine si pana la bistrouri, avand ca secundar obiectiv folosirea de preparate locale, proaspete si de sezon, pentru a incuraja economia locala.
Fiecare chef invitat sa participle la aceasta celebrare isi va arata maretia in ale gastronomiei, talentul si expertiza extraordinare prin prisma retetelor proprii, inspirate de Franta. Eu voi pregati pentru acesta zi a celebrarii unele dintre preparatele mele cele mai dragi. Voi incepe cu un starter cald care contine Pate Foie Gras Home-made cu trufe negre,dulceata de goji traditionala, gel de mar Grand si briosa calda, apoi unul dintre cele doua feluri principale, fie Langusta a L`Armoricaine cu spuma de radacina de telina, knoel de praz si icre de manciuria gold, fie Duet de miel si Ris de veau cu baby spanac, morcov glace aromat cu vanilie, terina de cartofi si sos natur, iar pentru desert voi prepara la fel, cate doua: Poeme – terina de ciocolata cu portocale, biscuit, crumble de telina cu migdale, crema de mascarpone cu busuioc, dantela de fistic crocanta, capsuni marinate, sos caramel si ingetata beurre noissete si Frozen earth – ciocolata, cu pamant de sfecla rosie, crema porcini, gutui confiate, foaie de tobacco havana, pudra de ciuperci de padure, boabe de tonka, caviar de fructul pasiunii, alune caramelizate.
Meniul va fi servit pe durata intregii zile la restaurant si costa 93 de euro.
Va invit si pe voi sa luati parte la aceasta celebrare internationala si sa gustati preparatele pe care le voi pregati luni, 21 martie. Va astept cu drag!
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5