Este sezonul mâncărurilor calde, care să ne ungă pe suflet și să ne aromatizeze zilele mohorâte. Dar este și sezonul deserturilor calde, cu sosuri bogate, ce curg peste prăjituri crescute cu migală în cuptor. Totuși, să nu uităm că fructele pot constitui deserturi la fel de delicioase chiar și în sezonul rece.
Așa că m-am gândit să vă dau câteva idei de deserturi calde cu fructe, pe care le puteți pregăti cu ușurință acasă.
Fructe la grătar
Sau pe tigaia tip grill. Nu trebuie neapărat să încingeți grătarul din curte, este suficientă și o tigaie de tip grill pentru a obține rezultatul dorit. Tot ce aveți de făcut este să ungeți grătarul sau tigaia cu puțin ulei de floarea soarelui sau alt ulei fără gust și să așezați fructele tăiate. Pregătite astfel, vor avea un gust mai intens, datorită deshidratării parțiale, care intensifică aroma, dar și o aromă suplimentară caramelizată și afumată. Puteți pune ananas, piersici, smochine, pere, prune, căpșuni, banane și, de fapt, cam orice fruct poftiți.
Pentru servire, puteți să le lăsați ca atare sau să le acompaniați cu scorțișoară, nuci sau migdale zdrobite, iaurt, frișcă, miere ori un sos cald de vanilie, caramel sau de ciocolată.
Fructele la grătar merg la fel de bine și pentru un platou de brânzeturi, mai ales dacă acesta acompaniază o sticlă de vin roșu, gustul lor afumat potrivindu-se cu aromele puternice ale vinurilor roșii.
Fructe la cuptor
Alternativa grătarului este cuptorul, la care putem pregăti mai mult decât dovleacul și merele. Struguri, cireșe, piersici, caise, pere, prune, smochine, toate merg puse pe o hârtie de copt și date la cuptor. Chiar și citricele pot fi tăiate felii transversale, păstrând coaja. Fructele pot fi presărate cu zahăr și mirodenii, pentru un desert cald într-o seară de toamnă târzie.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5