chefjosephhadad.ro

Blog

Frigărui delicioase

No Comments

Mesele de vară afară includ de multe ori grătare sfârâind și de ce nu am pune pe ele și niște frigărui gustoase? V-am pregătit două rețete de frigărui numai bune pentru această perioadă, cu arome inspirate din bucătăria internațională.

Frigărui de vită thai

Eu prefer să le fac din antricot de vită sau vrăbioară cu grăsime. Carnea se taie în cuburi de 2 cm pe 2 cm și se pune într-o marinadă asiatică. Pe aceasta o facem din 2 fire de lemongrass tocate, 2 căței de usturoi tocați, un ardei iute roșu, tocat și el, sucul de la o limetă, 7 linguri de sos de pește, o linguriță de mentă proaspătă tocată mărunt și o linguriță de coriandru proaspăt tocat, plus jumate de linguriță de sare. Se amestecă bine și se pun cuburile de vită la marinat și se lasă 4-6 ore sau peste noapte la frigider. Se pun pe bețe de frigărui și se dau la grătar, fie el cu cărbuni sau electric, ori tigaie de tip grill.

Puteți schimba vita și cu pui, dar pulpă, nu piept, pentru că este prea uscat.

Frigărui de miel cu legume

Pentru acestea recomand vrăbioara sau mușchiul de miel. Și pentru aceasta facem o marinadă din 200 ml ulei de măsline, jumătate de lingură rozmarin proaspăt tocat, o lingură de cimbru proaspăt tocat, jumătate de linguriță sare, jumătate linguriță piper negru zdrobit, o linguriță de sumac, jumătate de linguriță de semințe de fenicul măcinate, jumătate de linguriță de cardamom și jumătate de lingură de usturoi zdrobit.

Carnea tăiată în cuburi de 2 cm pe 2 cm se lasă câteva ore la marinat, eventual peste noapte și apoi se așază pe bețele de frigăruie intercalată cu bucăți de ardei gras și ceapă, preferabil roșie. Apoi se pune direct pe grătar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5