chefjosephhadad.ro

Blog

Feluri creative din conserve de pește

No Comments

Revin la preferatul meu, peștele, care de data aceasta este proaspăt… scos din conservă. Pentru că da, conservele nu sunt doar pentru mâncat ca atare, ci pot fi pregătite și în moduri creative, care să rezulte în mâncăruri delicioase.

Sardinele de la conservă pot fi transformate cu un strat gustos de crumble. Scurgeți uleiul din conservă (păstrându-l, însă, pentru alte preparate) și apoi sfărâmați peștele în bucăți mici. Puneți sardinele mărunțite înapoi în conservă și pregătiți un crumble de pus deasupra. Amestecați unt, făină, făină de migdale, cimbru, coajă de lămâie și sare. Dați conservele la cuptor la 170oC pentru 15 minute și gata aperitivele din sardine.

Tot cu sardine, de data aceasta cele în sos tomat, puteți umple clătite savuroase. Pregătiți clătitele după rețeta clasică și în paralel gătiți într-o tigaie puțină ceapă tocată, usturoi tocat și roșii cubulețe. Când s-au gătit, adăugați peștele și sosul din conservă, asezonați și mai lăsați câteva minute, apoi presărați cu niște busuioc proaspăt tocat. Cu această compoziție puteți umple clătitele pur și simplu sau puteți face un fel de caneloni din clătite umplute și puse pe un pat de suc de roșii, acoperite cu sos bechamel sau pur și simplu cașcaval ras.

O altă idee, care de data asta nu presupune prea multă muncă sau transformare, este folosirea conservelor de pește în locul mezelurilor pe un platou de împărțit la o petrecere. Alegeți câteva varietăți de pește din magazine etince sau de la raioanele etnice din supermarketuri și doar desfaceți-le. Puneți alturi diverse murături mici, precum castraveți cornișon murați, arpagic murat, capere sau anghinare murată. Măslinele se potrivesc și ele foarte bine, iar pentru acompaniament felii mici de pâine prăjite sunt cele mai bune.

Pentru chifteluțele de pește puteți folosi și alt tip de pește decât tonul poate unul mai ieftin, cum este macroul. Luați conserve de macrou și zdrobiți peștele. Amestecați-l cu piure de cartofi, turmeric pulbere, chimion și coriandru măcinate și fulgi de chili. Formați apoi chifteluțele între palme și prăjiți-le câteva minute pe fiecare parte în puțin ulei. Dacă compoziția cu piure este prea moale, adăugați un ou și puțină făină. Serviți chifteluțele cu salată proaspătă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5