chefjosephhadad.ro

Blog

Desert special pentru Ziua Internationala a Ciocolatei

No Comments

Dragii mei, astazi este Ziua Internationala a Ciocolatei, o zi atat de speciala si cu inspiratie atat de gustoasa. Ciocolata este printre ingredientele mele preferate, iar in echipa mea am un maestru patiser care creeaza cele mai seducatoare deserturi, pe baza de ciocolata. Haideti sa sarbatorim impreuna aceasta zi deosebita, preagtind impreuna un chocolate dream cu zmeura si alune de padure

Timp de preparare: 15 min, Cantitate: 2 portii, Dificultate: usor

Ingrediente:

  • 175 g ciocolata neagra (fulgi, cu continut mare de unt de cacao, pentru gatit)
  • 50 g ciocolata alba (la fel, pentru gatit)
  • 25 g zahar
  • 75 ml lapte
  • 250 ml smantana lichida pentru gatit, grasa
  • Zmeura proaspata
  • Alune de padure
  • Migdale tocate
  • Biscuit fraged
  • Topping de ciocolata
  • Sos de zmeura

Preparare: 

Cu o zi inainte de servire, pregatim baza, un ganache – o reteta foarte usoara. Intr-o cratita aflata pe foc se pune smantana, laptele si zaharul. Se toarna fulgii de ciocolata neagra si alba si se amesteca bine, la foc mic, pana se topesc. O sa iasa un ganache foarte aromat.

Se ia cratita de pe foc, se pune compozitia intr-un pahar termorezistent, iar apoi in forme de silicon, care se vor tine la frigider 24 de ore. In fiecare forma de silicon, se va pune care un biscuit gata facut, crocant. Cand se va rasturna forma, biscuitul va ramane dedesupt.

Prezentare pe farfurie:

Se scoate din forma de silicon biscuitele si ganache-ul. Se aseaza pe farfurie si se pudreaza cacao, iar apoi se toarna topping-ul de ciocolata. Se adauga zmeura, alunele de padure, migdalele (acestea se toaca si caramelizeaza in prealabil). Decorarea va fi facuta cu cateva picaturi de sos de zmeura sau cateva desene. Arata spectaculos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5