Instrumentele noastre de nelipsit sunt cuțitele. Da, noi bucătarii avem un set mare și important de cuțite la care ținem mult. Am investit mulți bani în cuțite de calitate și avem mare grijă de ele. Dar asta nu înseamnă că și bucătarii pasionați de acasă trebuie să dea o mică avere pe cuțitele lor. Pentru a putea funcționa bine într-o bucătărie neprofesională este nevoie să ai doar câteva modele pe care să le folosești cum trebuie și de care să ai grijă.
Un cuțit care nu taie bine este un pericol pentru degete. Așa că aveți grijă să fie mereu bine ascuțite.
Cel mai bine, pentru a preveni deteriorarea cuțitelor, acestea ar trebui spălate de mînă, nu în mașina de spălat vase.
Aveți grijă să nu țineți cuțitele la un loc cu alte ustensile pentru că pot apărea accidentări. Cel mai bine se țin prinse pe benzi magnetice montate pe perete sau pe dulap, ori în suporturi de lemn cu sloturi în care să intre cuțitele. Dacă totuși le țineți în sertare cu alte ustensile, țineți-le într-un compartiment separat sau în huse pentru lamă din carton ori plastic.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5