chefjosephhadad.ro

Blog

Cum să faci cumpărături de mâncare eficiente

No Comments

Ideal, atât pentru timpul vostru, cât și pentru buget, ar fi să faci aprovizionarea cu ingrediente și produse de-a gata o dată pe săptămână. Dincolo de clasicul sfat de a-ți întocmi un meniu pentru întreaga săptămână, astfel încât să știi zilnic ce pregătești și ce ingrediente ai nevoi, mai sunt și alte trucuri folositoare. Trucuri pe care vreau să le împărtășesc cu voi.

Dar chiar și la clasicul meniu, recomandarea mea este să folosiți un ingredient în mai multe preparate. De exemplu, dacă cumpărați o căpățână mare de țelină (pentru că doar așa au), puteți să faceți și un piure și o supă sau adăugată într-un ghiveci, ori legume la cuptor.

Și dacă totuși rămân ingrediente de la o săptămână la alta, căutați să le integrați cu noile ingrediente, pentru feluri de mâncare delicioase și reducerea risipei alimentare.

Organizarea prealabilă este foarte importantă. Degeaba veniți de la cumpărături cu sacoșele pline dacă nu știți pe unde să le puneți. Așa că faceți ordine în frigider și în cămară, înainte de a umple cu noutățile. Un plus în organizare vine și de la păstrarea aceluiași loc al produselor similare, astfel încât să știți mereu pe ce raft este brânza, pe ce raft în cămară stă orezul și tot așa.

Un alt truc de folos la cumpărături este să le împărțiți cu prietenii sau vecinii. Unele produse vin doar în cantități mari, pe care poate că nu apucați să le consumați până la expirare, așa că nu este o idee rea să le împărțiți cu cineva care are nevoie de o parte din cantitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5