chefjosephhadad.ro

Blog

Cum refolosim piureul de cartofi

No Comments

De Sărbători, aproape de fiecare dată, se pregătește mult prea multă mâncare. Mai mănânci încă o zi din ce rămâne, dar după aceea parcă te plictisești și vrei ceva nou. Atunci poți pune la congelator ce a rămas sau poți transforma. Despre transformare și reîncălzire vorbim astăzi.

Piureul de cartofi este un aliment care nu prea lipsește de pe mese de Sărbători și nu numai. Și când faceți o oală întreagă, sigur mai rămân o porție, două. Normal că puteți să îl mâncați așa rece, proaspăt scos din frigider, dar este păcat să nu vă bucurați din nou de un piure cald și cremos.

Reîncălzirea

Cea mai la îndemână metodă este folosirea cuptorului cu microunde, care este și cel mai rapid, dar nu toată lumea agreează această ustensilă. Așa că există două alte metode, ce durează, însă, ceva mai mult. Cuptorul sau bain-marie-ul. În toate situațiile, pentru ca rezultatul să fie cât mai bun, un artificiu ar trebui folosit: un pic de lapte fierbinte. În funcție de cantitatea de piure pe care doriți să o reîncălziți, înfierbântați câteva linguri de lapte, dar nu prea mult, pentru că nu vreți să transformați piureul într-o supă-cremă, și adăugați-le la cartofi. Laptele va ajut la destinderea piureului întărit și încălzirea va avea loc atât de la exterior, cât și de la interior. La microunde sau bain marie un capac sau o folie alimentară pusă deasupra bolului, ajută căldura să rămână înăuntru.

Reutilizarea

Dacă, însă, aveți chef de altă mâncare, buletele de cartofi sunt un fel minunat pe care îl puteți face din piureul rămas. Amestecați unul-două ouă, în funcție de cantitatea de cartofi pe care o aveți, în piureul rămas, adăugați o brânză tare rasă (cașcaval, telemea, parmezan, etc) și formați buletele între palme. Dați-le prin făină și prăjiți-le în baie de ulei. Și iată cum aveți o cu totul altă garnitură sau chiar ceva de „ronțăit” cât vă uitați la filmele de Crăciun împreună cu familia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5