Dacă deja ați testat rețetele propuse de mine cu pepenele roșu, să nu uităm de frățiorul lui mai mic, dar nu mai lipsit de importanță, pepenele galben. Este în plin sezon și ar fi păcat să nu îl băgăm în seamă cum se cuvine.
Sorbet
Sorbetul din pepene galben este aproape obligatoriu în acest sezon. Și este atât de simplu de făcut. Pui pulpa în blender și apoi sucul obținut îl pui la congelator, amestecând din jumătate în jumătate de oră. Merge combina în atât de multe feluri sau consumat ca atare pentru că este foarte aromat și răcoros.
Tempura
Pepenele tăiat cuburi mari se pune la congelator jumătate de oră, ca să se răcească bine. Se dă apoi prin aluatul de tempura și se prăjește în baie de ulei. Se scoate și se pudrează cu zahăr. Eu recomand să fie servită tempura așa fierbinte cu înghețată de vanilie. Iese o nebunie! Miezul pepenelui va rămâne încă rece și la prăjire și va fi foarte interesant în gură.
Supă rece
Miezul de pepene se blendează până se obține sucul plin de pulpă. Se adaugă un pic de lichior de portocale, Grand Marinier, sau alt lichior dulce și aromat. Se dă la rece. Se ia piept de rață afumat și se taie felii subțiri care se rulează. Se așază supa de pepene galben pe fundul farfuriei, deasupra se pun rulourile de rață, bucăți de căpșuni și frunze de mentă, iar la final se stropește cu ulei de busuioc. Pentru un gust mai bogat se pot pune și felii subțiri de parmezan. Sau se pot folosi căpșunile tempura în loc de căpșuni proaspete (la fel ca pepenele, trebuie puțin puse la congelator înainte).
Salsa
Pepenele galben se toacă cuburi mici și se amestecă cu ardei iute tocat, sare și piper, iar apoi se stropește cu ulei de măsline. Iese o salsa excelentă pentru pieptul de rață la cuptor. Merge foarte bine și pentru vânat și miel. În Tunisia natală a tatălui meu se mâncat frecvent o mâncare pe bază de miel, cu cuscus și pepene galben proaspăt, rece, alături.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5