Dragii mei, incepem inca o saptamana impreuna, una in care sa ma bucur de fiecare zi insorita, o saptamana cu plina, cu proiecte, interviuri si multa creativitate pentru gastronomie. La inceputul saptamanii trecute lansam provocarea unor retete la cheie – un serial pe blog, in fiecare saptamana – in care va las pe voi sa decideti ingredientul, iar pentru cel mai votat, eu va propun o reteta delicioasa.
Ingredientul pe care voi l-ati ales au fost urziciiile, o optiune foarte buna pentru orice perioada a anului, usor de preparat si cu diverse vitamine si minerale, benefice organismului si sunt un bun detoxifiant.. M-am gandit la o combinatie de urzici cu ton rosu, pentru o salata lejera si savuroasa pe care o puteti face in orice moment al zilei si care va fi foarte apreciata de familie.
Timp de preparare: 15 min. Dificultate: usor.
Ingrediente:
Urzicile se spala bine de tot, se indeparteaza coditele si se scurg. Intr-o cratita se pune apa cu sare si puțin bicarbonat (pentru a păstra culoarea verde) si se transfera pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, se dau drumul urzicilor si se opareesc 2-3 minute, nu mai mult. Apa in care s-au fiert urzicile se păstrează.
Dupa acest timp, se rastoarna totul intr-o sita si se lasa urzicile sa se scurga bine. Intr-o oala se pune ulei de masline se adauga ceapa si usturoiul tocate mărunt si se înabușesc. Se adauga urzicile, amestecându-se si adaugandu-se apa in care a fiert pentru 8-10 min.
Se pune apoi in robotul de bucătărie si se mixeaxa pana ce devin o crema fina. Se asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline in timp ce sunt mixate.
Se aseaza pe un tocator o folie alimentara, cu ajutorul unei pensule se unge cu puțin unt in mijloc, se sparge oul, se condimentează cu sare si se strânge din toate părțile ca o bomboana. Se face nod si se bagă la fiert timp de 5-6 min. Se scoate, se desface din hartie si se aseaza peste crema de urzici, cu cateva crestaturi din mijloc inspre exterior, pentru a-l deschide.
Tonul roșu se taie cuburi si se condimentează cu sare si piper. Apoi se aseaza in farfurie, peste crema de urzici, in jurul oului si se decoreaza cu creson. Delicios!
Pofta buna si astept sugestiile voastre pentru urmatoarea reteta la cheie! Nu uitati, cel mai votat ingredient va fi cel care va inspira reteta! O saptamana frumosa si plina de satisfactii!
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5