chefjosephhadad.ro

Blog

Combinații de vinuri și snacks-uri

No Comments

Da, wine pairing-ul este o artă. Și ideal este să combinăm vinurile cu mâncărurile potrivite, cu brânzeturile potrivite și cu oamenii potriviți. Dar pe mulți, duminica seară îi prinde acasă, în fața televizorului, cu o sticlă de vin deschisă de o zi-două, și fără prea multe mâncăruri prin frigider, ci doar cu ceva snacks-uri prin cămară. Iar combinația de floricele cu un pahar de vin nu mai este așa de neobișnuită, chiar dacă nu este cea mai fericită. Însă puteți să o faceți ceva mai fericită, dacă puneți împreună vinul potrivit cu snacks-urile potrivite. Iată câteva combinații care cu care nu veți da greș.

Dacă tot am zis de floricele, atunci acestea merg cu un chenin blanc. Aroma lejeră, delicată, a floricelelor prăjite cu unt și sare nu poate fi combinată cu un vin roșu, robust, la fel și în cazul unui vin alb puternic, acid, așa că alegerea unui chenin blanc, ușor fructat și delicat, complimentează bine popcornul.

Chipsurile de cartofi, mai ales cele simple, doar cu sare, merg foarte bine cu un prosecco sau șampanie. Spumantele sunt foarte bune în combinații cu mâncăruri grase, iar cartofii prăjiți sunt ceea ce trebuie. Dar șampania mai merge și cu mâncăruri picante, deci puteți alege chipsuri picante sau un sos picant în care să îi înmuiați, dacă vă place acest gust. Totuși, recomandarea experților este să alegeți variantele brut, extra brut sau dry, pentru că un spumant dulce nu mai este la fel de potrivit cu cartofii prăjiți.

Covrigeii sau sticksurile au și ei o pereche bună, în vinurile sauvignon blanc. Mâncărurile sărate se combină bine cu vinuri puternic acide, cum este sauvignon blanc-ul.

Dacă, în schimb, aveți prin dulapuri snacks-uri dulci, atunci și acestea își pot găsi perechea într-o sticlă de vin. De exemplu, biscuiții Oreo merg bine cu un pahar de chardonnay. Corpolența vinului chardonnay completează gustul dulce și untos al biscuiților, fără a se eclipsa reciproc, cum ar face-o un muscat, de exemplu.

Un baton Snickers, însă, merge bine cu un cabernet sauvignon. Gusturile intense ale batonului au nevoie de o pereche pe măsură, iar un cabernet are suficientă corpolență, suficienți tanini și suficientă personalitate ca să facă față.

Dar și rose-urile își găsesc o pereche pe raftul cu bunătăți, în pungile cu jeleuri. Gustul fructat, delicat, ușor acid al vinului complimentează gustul fructat al jeleurilor, adăugând doar un alt nivel de arome în gură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5