In continuarea traditiei, urmatorul ucenic pentru #retetelacheie este Cosmin Selesi. Cred ca va ramane una dintre cele mai amuzante lectii de gatit pe care le-am tinut vreodata. Cosmin are un haz incredibil. Iar ce poate face cu mainile in bucatarie, m-a lasat surprins.
Si ma bucur ca astfel, prin ochii si mainile unor oameni care nu au chemare sau talent la gatit, va pot arata tuturor ca nu e deloc greu sa faci acasa retete gustoase, ceva mai sofisticate si cat mai sanatoase.
Tot ce e important este sa faci cu drag. Si sa nu te sperie ca vezi o lista lunga de ingrediente. Sunt atat se simplu de combinat. Trebuie doar sa fii ordonat si sa ti le pregatesti pe toate sa le ai la indemana.
De data asta, am ales sa gatesc o reteta complet noua: ciuperci Shitaki umplute cu somon si creveti. A iesit absolut delicios.
Ingrediente pentru o portie
2 creveti decorticati 140 de gr de somon file proaspat 5 gr de ceapa eshalot 4-5 frunze de patrunjel 3 ciuperi Shitaki un sfert de rosie taiata cubulete mici 30 gr de parmezan ras piper negru zdrobit sare un sfert de zucchini verde busuioc cimbru icre de manciuria zeama de peste (daca nu aveti, puteti inlocui cu zeama de legume) 25 gr de unt o lingurita zeama de lamaie cateva fasii de coji de portocala si de lamaie
Pentru spuma de la final 100 ml de lapte 20 gr de parmezan ras
Mod de preparare
Se iau crevetii si fileul de somon si se taie foarte marunt, apoi se pune totul intr-un bol. Se adauga prima transa de parmezan (cele 30 de gr). Se taie cojile de la zucchini si se da miezul la o parte. Cojile se taie si ele foarte marunt si se adauga in bol, alaturi de patrunjel tocat. Puneti putina sare si putin piper zdrobit. Acum amestecati totul foarte foarte bine.
Se iau cele 3 ciuperci Shitaki si le scoateti picioarele. Umpleti fiecare caciula cu compozitia de mai sus, sa faca un pic de burta in afara ciupercii. Dupa ce le-ati umplut pe toate, le lasati deoparte.
Luati o tigaie si o puneti pe foc. Turnati cc 120 ml de zeama de lamaie (sau de legume) si adaugati 30 gr de unt, sare, piper negru zdrobit, zeama de lamaie si fasiile de coji de portocala si lamaie. Lasati totul la fiert 2-3 minute. Apoi se aseaza in tigaie cele 3 ciuperci si se pune capacul. Se lasa 7 minute la foc foarte mic.
La final, pregatim spuma. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert. Se adauga parmezanul si se tine pe foc cateva minute, pana se topeste branza. Apoi se strecoara cu o sita foarte fina.
Urmeaza partea care imi place cel mai mult. Montarea farfuriei. Mie imi place sa lucrez frumos, creativ si cat mai curat. Nu conteaza ca gatesti acasa, doar pentru cei din familie. E bine sa te obisnuiesti sa aranjezi mancarea frumos. Daca un preparat arata bine in farfurie, il vei savura mai mult.
Luati ciupercile din tigaie si le asetazi pe farfurie. Apoi puneti 3-4 linguri de zeama peste ele.
Pregatiti apoi spuma. Luati un mixer si bateti laptele fiert cu parmezanul pana iese spuma. Cu o lingura, luati spuma de deasupra si puneti peste fiecare ciuperca.
La final, decorati cu icre de manciuria, restul fasiilor de coaja de lamaie si portocala, busuioc, cimbru si putin patrunjel tocat.
Reteta este perfecta pentru o masa de pranz. Usoara si satioasa. Va recomand sa asezonati cu un pahar de Chardonnay, demisec. Sa fie rece!
Pofta buna!
Pe curand, Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5