chefjosephhadad.ro

Blog

Ceviche de biban de mare cu sos de muștar Maille

No Comments

Este acea perioadă din an când avem mai multă predispoziție spre a petrece mai mult timp acasă, în special în bucătărie. Și mod mai frumos decât să uităm puțin de contextual actual, decât prin gătit. Cum mă știți, mie îmi plac rețetele în afara tiparelor, astfel că am pregătit o rețetă video alături de prietenii de la Maille, care poate fi foarte bine integrate în masa de sărbători pregătită pentru cei dragi.

Ingrediente Ceviche (2 pers)
1 file biban de mare curățat
Muștar Maille Dijon boabe
Mustar Maille Dijon clasic
1/4 mango
1 roșie
1/2 avocado
1 linguriță ceapă eschalot tocată
Sare
piper
1 și 1/2 lingura de ulei de măsline
1 lingură de suc lime
5-6 frunze mentă
5-6 frunze coriandru

Ingrediente sos

1 portocală
1 si 1/2 linguriță miere de albine
1 și 1/2 linguriță muștar boabe
1 linguriță muștar iute
2 lingurițe oțet balsamic
1/2 căpățână usturoi tocat foarte bine
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură ulei de floarea soarelui

Mod de preparare Ceviche
Tocați peștele, mango, avocado, roșiile (fără miez și coajă) cuburi mici. Apoi tocați menta și coriandrul, amestecați bine, asezonați cu suc de lime, sare, piper și uleiul de măsline. Lăsați deoparte.

Mod de preparare a sosului
Puneți toate ingredientele împreună într un bol și se amestecați bine, iar la final adăugați muștarul.

Mod de prezentare

Pe o farfurie adâncă, cu ajutorul unei lingurițe faceți 3 quenelle din ceviche, apoi adăugați sosul și decorați cu ridichi, mentă sau conopidă.

Cu drag, al vostru,

Joseph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5