chefjosephhadad.ro

Blog

Ce trebuie să ai într-o bucătărie

No Comments

V-am spus mai demult care ar fi produsele de bază pe care ar fi bine să le aveți în cămările și frigiderele voastre. Acum, însă, vreau să vă povestesc puțin despre dotările bucătăriei.

Sunt zeci, poate chiar sute de ustensile, vase și aparatură pe care să vă cheltuiți banii. Dar dacă nu sunteți extrem de pasionați, nu are rost să cumpărați diverse tăietoare de legume sau forme de brioșe în formă de floare. Cel mai bine este să vă rezumați la ustensilele de bază, pentru că până la urmă cu ele puteți să vă faceți toată treaba.

În afară de cuțitele despre care v-am vorbit săptămâna trecută, trebuie să aveți și vreo două tocătoare. Este alegerea voastră dacă să fie din lemn sau plastic. Cele din lemn, pentru o curățare mai bună periodică pot și șlefuite, iar cele de plastic pot fi băgate la mașina de spălat vase. Iar ca să nu alunece de pe blat, nu uitați să puneți un prosop umed sub ele.

Vă mai trebuie câteva castroane în care să amestecați, de diferite dimensiuni, de la unul mic, în care puteți bate un ou, la unul mare, în care să amestecați ingredientele pentru o salată din multe frunze, care este voluminoasă.

Lingurile și spatulele de gătit pot fi din lemn, bambus sau inox. La acest capitol vă recomand să aveți și o spumieră cu care să puteți scoate din oală sau tigaie diversele alimente, lăsând să se scurgă excesul de ulei de exemplu. Și un polonic este absolut necesar. În rest, un clește de carne vă ușurează munca, dar nu este obligatoriu. În lipsă, poate fi înlocuit cu două furculițe.

O strecurătoare este binevenită la casa omului. Este multifuncțională și te ajută de la scursul pastelor la strecuratul supei.

Unii ar zice că și un curățător de legume este absolut necesar, însă eu toată tinerețea mea am folosit cuțitele pentru a curăța legumele. Dar dacă tot îl ai, în afară de îndepărtatul cojii de la cartofi sau morcovi, poți să îl folosești și pentru a tăia fâșii subțiri de parmezan sau de sparanghel proaspăt pentru salată, de exemplu.

Și vă mai spun ceva. Un tirbușon cu tot cu desfăcător de sticle capsulate este minunat într-o bucătărie. Ia gândiți-vă cât de multe rețete cer printre ingrediente vin sau bere?!

Și să nu uităm de răzătoare. Una din aceea cu patru fețe este ideală, dar dacă nu, măcar una cu două dimensiuni ale dinților, astfel încât să puteți obține dimensiuni diferite ale legumelor și fructelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5