Când lucrezi în bucătăria unui restaurant, fiecare suprafață de lucru, fiecare ochi, fiecare cutie și sertar sunt exploatate la maximum și organizarea este esențială. Dar cine zice că nu este esențială și în bucătăriile de acasă? Mai ales că multe apartamente nu dispun de spații generoase, așa că o bună exploatare a spațiului și optimizare a timpului sunt esențiale.
Iar ca să începem cu optimizarea timpului și a procesului de lucru, primul pas este să citiți cu atenție rețeta până la sfârșit. În unele cărți de bucate nu sunt descriși pașii în ordinea exactă, mai ales că unele proceduri se pot întrepătrunde.
De asemenea, când faceți o rețetă nouă ce necesită coacerea, setați timer-ul cuptorului pentru mai puține minute decât sunt indicate în rețetă, astfel încât să puteți verifica produsul înainte de a putea să se ardă. Fiecare cuptor are propriul ritm și e bine să faceți teste.
Pe aceasta vi-am mai spus-o și cu alte ocazii, însă merită mereu reamintită: pentru a preveni accidentările și în același timp pentru a nu pierde timpul, un prosop de bucătărie umed pus sub tocător îl ajută să nu alunece și deci, să nu vă tăiați în timpul tocatului, dar nici să nu stați mereu să reașezați tocătorul pe masă.
În schimb, prosopul de bucătărie umed nu ar trebui niciodată folosit pentru a scoate ceva încins din cuptor pentru că vă veți arde foarte tare. Dacă nu aveți mânuși, folosiți un prosop uscat.
Curățenia pe parcursul preparării este esențială. Chiar dacă aveți impresia că vă ține din gătit să faceți câte o pauză pentru a strânge resturile și a curăța suprafețele, de fapt nu va face decât să vă ușureze munca, să puteți folosi mai bine ustensilele și spațiul și să nu vă speriați la sfârșit de muntele de mizerie și vase rămase.
Asezonarea, cu sare mai ales, se face mereu pe parcurs. Dacă o lăsați pentru sfârșit, va fi prea târziu. Legumele, orezul, pastele, carnea, toate au nevoie să absoarbă sare în timpul procesului de gătire pentru a avea un gust bun. Și nu uitați de un vârf de sare și în deserturi. Aceasta va accentua aromele dulci.
Încredeți-vă în intuiție. Când aveți impresia că ceva nu arată în regulă, cel mai probabil nici nu este. Știți mai multe despre mâncare decât v-ați fi așteptat.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5