Mereu am considerat ca pentru a te bucura de savoare in bucataria de acasa, nu inseamna neaparat a te complica si a pierde ore intregi. Exista o multime de retete simple de facut acasa, doar imaginatia ne poate fi bariera. Fiti deschisi sa experimentati, sa mixati ingrediente, sa iesiti din zona de confort. Marea mea misiune prin acest blog, este sa va arat ca puteti sa va bucurati de retete gourmet si plating atractiv si acasa, fara eforturi majore si cu un timp de pregatire foarte scurt.
Astazi, am pregatit o noua reteta pentru care am folosit ca ingredient de baza mustarul Maille. O reteta extrem de simpla, dar cu o infuzie de gusturi senzationala. Daca aveti oarece indemanare in bucatarie, in 15 minute veti avea un preparat numai bun de savurat alaturi de cei dragi.
Ingrediente 1 portie
7 -8 felii de ananas (taiat carpaccio) 1/2 lingurita Mustar clasic 1/2 lingurita Mustar clasic 1/2 lingurita de miere de albine 1 lingura ulei de masline terra creta 1/2 lingurita otet balsamic 1 fir de cimbru proaspat coaja de portocala rasa 1 buc mozzarella bufala 1 & 1/2 lingura praf de tempura 1 lingurita de amidon 7 linguri de apa sare de mare piper negru zdrobit busuioc si salata cress pentru decor
Mod de preparare Ananasul. Se curata coaja ananasului si se feliaza 8 felii cat mai subtiri. Se alege o farfurie mai adanca si se aseaza feliile de ananas dupa imaginatia fiecaruia.
Sosul. Se pune mustarul intr un bol, se adauga mierea de albine, otetul balsamic, frunzele de cimbru si ulei de masline. Se amesteca foarte bine si se lasa deoparte.
Mozzarella tempura. Mozzarella se taie in felii barcuta. Intr-un bol, se amesteca apa cu tempura, pana devine cremos, nici prea lichid nici prea solid. Se pune mozzarella in amidon si apoi se trece prin tempura, pana se acopera foarte bine. Intr-o tigaie adanca, se incinge ulei de floarea soarealui. Cand uleiul este bine incins, se pun la prajit bucatile de mozzarella cu tempura, timp de jumatate se minut. Se scot si se tamponeaza cu servet de hartie, pentru a inlatura surplusul de ulei.
Mod de prezentare.
Peste carpaccio de ananas se unge din loc in loc sosul de mustar, cu ajutorul unei pensule. Se taie bucatile de mozzarella pe jumatate si se aseaza peste carpaccio, neglijent. Se decoreaza cu frunze de busuioc si salata cress. La final, se adauga peste preparat ulei de masline, coaja de portocala rasa, sare de mare si piper negru zdrobit.
Pont: Pentru o influenta asiatica, in sosul de mustar se poate adauga putin ghimbir proaspat tocat.
Pofta buna, dragii mei!
Al vostru,
Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5