chefjosephhadad.ro

Blog

Calcan oceanic pe pat de ragoût Provence

4 Comments

562191_236974476410240_27166447_n blog mica

Calcan oceanic pe pat de ragoût Provence

Ingrediente:
180 g file de calcan oceanic
50 g sparanghel alb
50 g sparanghel verde
50 g inimă de anghinare marinată
15 g măsline Kalamata
40 g roșie proaspătă
15 g ceapă eșalot
2 g ierburi aromatice
2 g sare, 1 g piper alb măcinat
50 ml ulei de măsline extravirgin

Preparare:

Calcanul se soteaza in ulei de masline extravirgin, in tigaia incinsa in prealabil, aproximativ cate 1-1,5 minute pe fiecare parte. Se introduce in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pe o foita de pergament, intr-o tava, timp de 5 minute. Inima de anghinare marinata se taie in bucati mici. Sparanghelul verde se curata si se blancheaza in apa cu bicarbonat de sodium pentru a isi pastra culoarea, dupa aprox. 2 min se scoate in apa rece cu gheata pentru a face soc termic. Se scot samburii maslinelor Kalamata, apoi se taie in bucati mai mici, pe lungime. Ceapa si ierburile aromatice se toaca marunt. Rosia se taie in jumatate si se curata de pielita.
Pentru ragout: se soteaza sparanghelul alb si verde impreuna cu ceapa, maslinele Kalamata si inima de anghinare. Se adauga sare, piper, ierburile aromatice si la final rosiile.
Se decoreaza cu rosie cherry si cu chives.

575091_236974029743618_426202547_n

564930_236974113076943_708679658_n

574684_236974169743604_1078930006_n

562191_236974476410240_27166447_n

561904_236974399743581_994079112_n

4 comments on “Calcan oceanic pe pat de ragoût Provence

  1. Eugene jr. of Romania

    Un copil invatza din curiozitate, o asemenea retzeta se retine vizual si gustativ relativ usor doar daca eshti gurmand. O minune mediteraneeana, cu axul pe ierburile aromatice, masline si derivate, pe un peshte de mare”vegetarian”. Chiar si ceapa este ca-shalot !

  2. Felicia Cuciuc

    Maestre arata impecabil , permiteti-mi din nou sa va felicit pentru fiecare surpriza pe care mi-o oferiti ( referinta este personala) , ma bucur din suflet de fiecare data cand dumneavoastra postati asemena exemplare culinare, arta culinara pe care numai dumneavoastra stiti sa ne-o oferiti , va doresc tot cei mai bun, bine , succes pe mai departe , cu stima pentru dumneavoastra Chef Joseph 🙂 🙂

  3. Bravo Maestro…Te felicit, te apreciez , si te respect , a gati este o Arta , face parte din cultura si dsiciplina ta pe care o ai. Ai facut, un Paradis, in Bucuresti . A servi masa , face parte tot din cultura clientului , daca a invatat manierile ale Resturantului , sa flosesca tacumurile , in Romania sunt putin ce stiu sa savuresze o mancare ..Ma bucur de tine. Succes stiu ca ai ori unde in lume..

    Pofta buna.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5