chefjosephhadad.ro

Blog

Cadouri pentru iubitorii de vin

No Comments

Și nu numai.

Chiar dacă sezonul cadourilor a trecut, ocazii în care să faceți o bucurie cuiva sunt tot anul. Fie că vorbim de aniversări, onomastici sau o vizită de casă nouă, de ce nu?, de multe ori ne întrebăm ce putem duce cadou. Iar eu mizez adesea pe vin și accesoriile sale, cu care nu dau niciodată greș, pentru că o sticlă de vin bun este mereu apreciată. Și dacă tot bem vin, atunci avem nevoie de pahare, decantoare și alte „gadget-uri” ce constituie mereu cadouri bune, indiferent de vârstă (adultă, evident), naționalitate sau gen.

Paharele de vin ajung adesea să se împuțineze din cauza materialului delicat din care sunt făcute. Și nu mă refer doar în restaurant, ci și acasă, unde micile accident fac paharele să se spargă. Așa că un set de pahare este mereu o idee bună de cadou. Dacă mai știți și preferințele gazdei (sau sărbătoritului), atunci puteți alege paharele potrivite vinului său preferat (alb, roșu sau spumant).

Pentru vinurile roșii, decantoarele sunt foarte importante, așa că un astfel de obiect nu ar trebui să lipsească din dulapul unui iubitor de vin. Iar dacă un decantor obișnuit poate fi destul de voluminos și greu de potrivit în spațiile mici ale unor bucătării, atunci un picurător de aerare este ceva mai mare decât un dop și încape în orice sertar, rezolvând astfel două probleme.

A trecut vremea când tirbușonul era singura ustensilă penntru a deschide vinul. Dacă cel căruia trebuie să îi faceți un cadou este pasionat de vinurile vechi, atunci un desfăcător cu lamele laterale, care nu distrug dopurile de plută învechite, reprezintă o soluție bună. Dar să nu uităm nici de desfăcătoarele automate, care sunt preferate de doamne și domnișoare.

Odată deschisă sticla, pentru ca vinul să nu se transforme în oțet dacă nu este consumat în decurs de una-doua zile, au apărut pompele de vacuum, care împiedică oxidarea. Acestea sunt de la variantele mici, cât un dop, până la cele profesionale care fie închid perfect sticla, fie extrag vinul fără a scoate dopul și menținând astfel atmosfera din interior.

Și nu în ultimul rând, cărțile și albumele de măsuță de cafea despre vin sunt mereu un cadou inspirat și elegant.

Cât despre vinurile ales, gusturile sunt atât de variate, încât vă las să decideți singuri sau să vă consultați cu un expert din multele magazine de specialitate apărute în ultimii ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5