Nimic nu este mai plăcut după atâția ani de muncă decât recunoașterea primită de la clienți. Când vocea lor ajunge dincolo de granițele țării în care ești și primești cuvinte frumoase din țara natală, nu are cum să nu-ți tresalte inima de bucurie.
Acum câteva luni am primit un e-mail de la televiziunea publică din Israel, Kan TV, în care eram invitat să mă alătur unui proiect editorial extraordinar. O echipă de filmare urma să vină la București și să-mi urmărească timp de 6 zile activitatea, atât cea profesională, cât și viața din afara bucătăriei.
Am acceptat imediat propunerea pentru că iubesc foarte mult meseria mea și întotdeauna îmi place să vorbesc despre ea. O fac cu mult drag, cu pasiune, cu speranța că îi va inspira și pe alții să pornească pe acest drum. Îmi place să vorbesc și despre familie pentru că fără ei nu aș fi reușit să realizez tot ceea ce mi-am propus. Mă gândesc la părinții mei, dar la familia pe care mi-am întemeiat-o atunci când am ajuns adult.
Așa că am așteptat cu nerăbdare venirea echipei de filmare. Au venit la București 7 oameni cu aparatură și tot ce mai aveau nevoie și timp de 6 zile au mers după mine mine peste tot. Documentarul pe care l-au filmat face parte dintr-o mini-serie despre 6 chefi cu origini israeliene, care au devenit faimoși în afara țării lor natale.
Emisiunea este despre oameni care au succes, însă știți că este nevoie de multe sacrificii pentru a ajunge în vârf. Am vorbit în timpul fimărilor și despre prețul pe care a trebuit să-l plătim pentru o carieră de succes. Nu este vorba despre bani neapărat, ci despre timp investit în pregătire și perfecționare, călătorii, creație de meniuri. Timpul acesta este luat atât din al nostru personal, cât și din al familiei. Apoi, adaptarea la o viață complet nouă într-o țară cu o cultură total diferită de a noastră a fost un subiect sensibil, dar despre care am vorbit deschis, cu echipa de filmare.
Am avut ocazia să îl cunosc pe Barak Yehezkely, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați jurnaliști din Israel. Am discutat despre gastronomie, al însuși dezvoltându-și cariera în direcția gastronomiei și este recunoscut pentru opiniile sale extrem de pertinente și obiective cu privire la localuri și chefi.
Au fost câteva zile foarte pline, dar am m-am bucurat extrem de mult să-l pot duce pe Barak să vadă câteva dintre locurile care mie îmi sunt dragi și să cunoască oamenii cu care eu colaborez pentru cele două restaurante, Caju și Joseph Restaurant. L-am dus chiar la piață la Obor unde a fost surprins de multitudinea de legume și fructe, de toate verdețurile și ierburile aduse de producători.
Nu doar eu am vorbit, ci și echipa mea de la cele două restaurante, prieteni, colaboratori, jurnaliși pentru că documentarul vrea să cuprindă o imagine de ansamblu asupra gastronomiei bucureștene. Episodul filmat în București se va difuza pe 8 iulie în Israel, iar eu de-abia aștept să văd cum au fost puse cap la cap toate informațiile pe care le-au strâns! Al vostru,
Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5